Avi/ujkelet.live

A háború 235. napja, déli front: Hétfő este rakétát lőttek ki a Gázai övezetből, mely aktiválta a szirénákat Sza’ad és Nahal Oz kibucban. A lövedék nyílt területen landolt, sérülés vagy kár nem történt.

Északi front: A Hezbollah terrorszervezet tegnap éjszaka két robbanó drónt indított Libanonból Izraelre. Az egyiket elfogták a légvédelmi rendszerek, a másik nyílt területen csapódott be Nyugat-Galileában. A szirénák aktiválódtak több közösségben az elfogás következtében lehulló repeszek miatti aggodalomból.

Mindkét drón belépett az izraeli légtérbe Nyugat-Galileában. A hadsereg vizsgálja a sikertelen drónfogás okát.

A Hezbollah azt állította, hogy robbanó drónokkal egy izraeli katonai posztot vett célba Naharija közelében.

A hadsereg reggel közölte, hogy a légierő az éjszaka a Hezbollah terrorcélpontjait támadta Dél-Libanonban. A célpontok között volt egy fegyverraktár Majsz al-Dzsabalban és a Hezbollah katonai épületei Ajta as-Sabban és Khiamban.

A hadsereg szerint reggel három páncéltörő rakétát lőttek ki Libanonból Stulára. Sérülés nem történt.

Irak: Két keletről Eilat felé tartó robbanó drónt fogott el egy vadászgép és a légvédelmi rendszerek az éjszaka.

A drónok nem léptek be az izraeli légtérbe.

Az Irán-párti iraki Iszlám Ellenállás azt állította, hogy három drónt küldött izraeli katonai posztokra Eilaton.

Lopás: Izrael első miniszterelnökének, a néhai David Ben-Gurionnak a szemüvegét, amelyeket Szde Boker műemléki területen lévő otthonában a munkaasztalon helyeztek el, vasárnap ellopták.

Az esetet jelentették a rendőrségnek, a dimonai rendőrőrs parancsnoka pedig gyors intézkedésre utasított, hogy felkutassák a bűncselekmény elkövetőjét és visszavszerezzék a történelmi és nemzeti értékkel bíró, ellopott szemüveget.

Néhány óra elteltével megtalálták a sorkatonát, aki a hétvégén ellopta a szemüveget a helyszínen tett látogatása során.

A katonai rendőrség közreműködésével és gyors nyomozássalkutatást tartottak egy déli katonai bázison, ahol a tisztek egy lakóház melletti udvaron megtalálták a szemüveget. A katonát kihallgatásra őrizetbe vették, majd annak végén szigorú feltételekkel szabadon engedték.

,,Ez egy szokatlan és sajnálatos esemény. Évente több mint 100 000 ember keresi fel a Ben-Gurion műemléki területet, amit David Ben-Gurion halála napjától érintetlenül hagytak. A látogatók tisztelik, megőrzik és mindenekelőtt megismerik Ben-Gurion örökségét. Köszönjük a Dimonai Rendőrkapitányság gyors és hatékony munkáját a tárgy visszaszerzésében” – közölte az emlékhely igazgatója.

The post Drónok éjszakája és Ben-Gurion ellopott szemüvege first appeared on Új Kelet online.