Avi/ujkelet.live

A háború 236. napja: Az Izraeli Védelmi Erők szerdán bejelentette, hogy három katonája a Nahal-dandár 50. zászlóaljából tegnap elesett a dél-gázai Rafahban zajló harcokban. Halálukkal 291-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

A megölt katonák: a 20 éves Amir Galilove törzsőrmester Simsitből, a 21 éves Uri Bar Or törzsőrmester Midreset Ben-Gurionból és a 21 éves Ido Appel törzsőrmester Tzoharból.

A hadsereg vizsgálata szerint a trió egy becsapdázott épületben történt robbanásban halt meg. Az 50. zászlóalj egyik tisztje és két katonája súlyosan, egy másik tiszt pedig közepesen súlyosan megsérült ugyanebben az incidensben.

Dzsabalija: A 7. páncélosdandár, az ejtőernyősök és a Givati-dandár a Gázai övezet északi részén, Dzsabalija szívében, egy sűrű és becsapdázott területen terroristákat likvidálnak, és rajtaütéseket hajtanak végre terrorista infrastruktúrák ellen, jelentette az Izraeli Védelmi Erők délután.

Egy új terület elleni támadás során a harcosok több tucat rakétakilövő komplexumot vettek célba, megsemmisítve a kilövőket.

A mérnöki és páncélos zászlóaljak harcosai lokalizáltak és megsemmisítettek számos alagút bejáratot, a Rotem zászlóalj harcosai pedig megrohamoztak egy mecset közelében lévő harci létesítményt, melyben több tucat fegyvert, bőröndökben robbanóeszközökhöz szükséges alkatrészeket, több tucat gránátot, katonai felszerelést és lőszert találtak.

Az egyik incidens során a Harci Hírszerző Egység csapatai egy RPG-vel felfegyverzett terroristát azonosítottak az erők közelében, és támadást irányítottak rá.

Háború: ,,A gázai harcok még legalább 7 hónapig folytatódnak, hogy megszilárdítsuk az eredményt, és elérjük azt, amit ‘a Hamász kormányzati és katonai képességeinek megsemmisítéseként’ definiálunk”– mondta a Nemzetbiztonsági Tanács vezetője, Tzachi Hanegbi szerdán a KAN közrádiónak adott interjújában.

Hanegbi azt is megjegyezte, hogy az Izraeli Védelmi Erők irányítása alatt van a Gáza-Egyiptom határon húzódó Philadelphi-folyosó 75%-a. ,,Úgy gondolom, hogy idővel az egészet irányítani fogja. Az egyiptomiakkal együtt meg kell akadályoznunk az Egyiptomból Gázába irányuló fegyvercsempészetet”.

The post 291, még legalább 7 hónapig folytatódnak a harcok first appeared on Új Kelet online.