Avi/ujkelet.live

A háború 245. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők tegnap este nyilvánosságra hozta a felvételt, amin légicsapást mérnek aznap reggel egy Hamász terrorsejtre, mely megkísérelt behatolni a dél-gázai Rafah térségéből Izraelbe.

Két terroristát likvidáltak a dróncsapással, a harmadikat pedig tanktűzzel ölték meg. A negyedik visszamenekült Rafah területére.

Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy tegnap este közölte, hogy a terrorsejt egy alagútnyílásból jött ki mintegy 200 méterre az izraeli határtól, RPG-kkel és gépkarabélyokkal felfegyverkezve.

Nuszeirat: Az izraeli hadsereg este megnevezett kilenc Hamász- és Palesztin Iszlám Dzsihád-operatívot, akikre légicsapást mértek szerda éjszaka Nuszeiratban, a Gázai övezet középső részén.

A hadsereg szerint körülbelül 30 terrorista gyűlt össze három osztályteremben az ENSZ palesztinokat segélyező szervezete (UNRWA) iskolájában. A helyszín palesztin civileknek is menedékhelyként szolgált.

Hagari a tegnap esti sajtótájékoztatóján azt mondta, a hadsereg dolgozik a támadásban megölt többi terrorista azonosításán.

,,Néhány a terroristák közül részt vett az október 7-i mészárlásban. Mindenkit üldözni fogunk, aki részt vett október 7-ben” – hangsúlyozta.

Északi front: Libanonból indított ,,gyanús légi célpont”, valószínűleg egy drón, csapódott be Kirjat Smonában az esti órákban. Sérülés nem történt de károk keletkeztek. A hadsereg vizsgálja az incidenst.

Izraeli vadászgépek az éjszaka a Hezbollah terrorszervezet egyik katonai épületét támadták Dzsabal Rezlane-ban, valamint katonai épületeket a dél-libanoni Ramyehben és Kfarkilában.

Szamária: Az izraeli biztonsági erők tegnap őrizetbe vettek egy keresett palesztint, és megöltek több fegyveres terroristát Dzseninben (Palesztin Hatóság területe), a tegnap este tartott razzia során.

Az izraeli hadsereg szerint a hadművelet közepette a légierő támadóhelikopterje csapásokat mért a szárazföldi erők segítésére, akikre palesztin terroristák lőttek.

A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma három halottról számolt be.

Az izraeli erők átadták a keresett palesztint a biztonsági szolgálatoknak kihallgatásra. Az izraeli csapatok körében sérülés nem történt.

The post Videón az Izraelbe behatolni próbáló terroristákra mért dróncsapás first appeared on Új Kelet online.