Avi/ujkelet.live

A háború 248. napja, északi front: Délelőtt páncéltörő rakétákat lőtt ki a Hezbollah terrorszervezet Libanonból Jir’onra, kárt okozva egy házban, közölték a hatóságok. A Hezbollah azt állította, hogy egy katonai posztot vett célba.

Később számos robbanó drónt küldtek Libanonból Naharija területére. Kettőt elfogtak a légvédelmi rendszerek a tenger felett Naharija mellett, míg másik kettő Kabri kibuc közelében csapódott be, kárt és tüzet okozva.

A hadsereg vizsgálja, miért nem sikerült elfogni a drónokat.

Ezt követően további drón behatolási figyelmeztetéseket aktiváltak az északi határ több közösségében, a hadsereg vizsgálja az okát.

Déli front: Hétfőn éjszaka a légierő a 98. hadosztály irányításával a Gázai övezet középső részén támadta a Hamász terroristáit, köztük olyanokat, akik a Nukba elit haditengerészeti erőihez tartoztak. A légicsapásokkal párhuzamosan, vadászgépek a Déli Parancsnokság és a 98. hadosztály irányításával földalatti terror-infrastruktúrákat támadtak Deir al-Balachban.

Ezen felül a 7. dandár és az elit Jahalom harcmérnöki egység csapatai katonai épületeket rohamoztak meg az övezet középső részén, és alagút nyílásokat lokalizáltak majd semmisítettek meg.

A 162. hadosztály folytatja célzott rajtaütéseit hírszerzési információk alapján a dél-gázai Rafah térségében. A művelet során terroristákat likvidáltak, akik fenyegetést jelentettek az erőkre. A 414. egység azonosított két fegyverest egy alagút nyíláshoz közelíteni, dróncsapással megölték őket.

Júdea és Szamária: A határrendészet mesterlövésze megölt egy fegyveres terroristát az éjszakai letartóztatási akció során a palesztin Tulkaremben.

A határrendészet szerint fedett erők razziát tartottak a város Danaba negyedében, hogy letaróztassanak egy terrorista tevékenység miatt keresett palesztint. Az erők letartóztatták a gyanúsítottat és összecsapások törtek ki a területen.

Egy katonai mellényt viselő fegyveres terroristát agyonlőtt egy mesterlövész az összecsapások során. Az izraeli erők körében sérülés nem történt.

Az Izraeli Védelmi Erők bejelentette, hogy széles körű terrorelhárító műveletet indított a Far’a menekülttáborban, a Jordán-völgyben. Az akció során tűzharcba kerültek terroristákkal, akik közül egyet megöltek és többeket megsebesítettek, továbbá robbanóeszközöket hatástalanítottak. Eddig három gyanúsítottat tartóztattak le.

Palesztin riportok egy halottról és négy sérültről számoltak be.

The post Északon a helyzet változatlan first appeared on Új Kelet online.