Avi/ujkelet.live

A háború 256. napja: Kétnapos szünet után újraindultak a támadások Libanonból. Délután három drónt fogott el a légvédelem, miután aktiválódtak az ellenséges drónbehatolásra és rakétákra figyelmeztető szirénák – utóbbiak a lehulló repeszek miatti aggodalomból – Nyugat-Galileában. Sérülés nem történt.

Röviddel később egy izraeli dróncsapásról érkeztek jelentések Libanonból, mely egy járművet célzott Türosztól északra.

A Hezbollah terrorszervezet továbbá azt állította, hogy drónnal felvételeket készített Haifa kikötőjéről valamint más stratégiai helyszínekről, és a légi jármű épségben visszatért Libanonba.

Diplomáciai front: Amos Hochstein Joe Biden amerikai elnök különmegbízottja a Hezbollah és Izrael közötti fokozódó feszültség „sürgős” enyhítésére szólított.

„A konfliktus… Izrael és a Hezbollah között elég régóta tart” – mondta bejrúti látogatásán. „Mindenkinek az az érdeke, hogy ezt gyorsan és diplomáciai úton megoldjuk – ez megvalósítható és sürgős is.”

Hochstein szerint Washington egy „nagyobb háború” elkerülésére törekszik a térségben, „komolynak” minősítve a határ menti helyzetet, és szerinte ezért küldte őt Libanonba Biden elnök. Hochstein tegnapi rövid izraeli útját követően Libanonba látogatott.

,,A tűzszünet Gázában és vagy egy alternatív diplomáciai megoldás véget vethet a konfliktusnak a kék vonalon” és lehetővé tenné a lakóhelyüket elhagyni kényszerült civilek visszatérését Dél-Libanonba és Észak-Izraelbe, jegyezt meg Hochstein.

Mindeközben Rafahban: Az Izraeli Védelmi Erők délután videót tett közzé egy dróncsapásról, melyet a Hamász terrorszervezet két fegyveres terroristájára mértek a napokban a dél-gázai Rafahban.

A 932. zászlóalj csapatai ezt követően megrohamozták az épületeket, ahonnan a terroristák kijöttek és megtisztították a terepet. A harcosok megöltek számos terroristát, akik rakétákkal és aknavetőgránátokkal lőtték a csapatokat.

A katonák gránátokat, fegyvereket és rövid hatótávolságú páncéltörő rakétákat találtak az épületben.

Zászlóaljak: A Gázai övezetből származó források kedden arról számoltak be a KAN közszolgálati műsorszolgáltatónak, hogy a Hamász felkészült arra az izraeli tervre, hogy szétbontja a katonai szárny összes zászlóalját.

Ennek érdekében a terrorszervezet elkészítette saját tervét, amely két zászlóaljra épül, amelyek katonai képességei helyreállításának jövőbeni erői és motorjai lesznek; a cél, hogy a háború után átvegye a kormányzást a Gázai övezetben.

Egy zászlóalj Deir al-Balachban és egy zászlóalj Khan Juneszben, melyeket arra utasítottak, hogy amennyire csak lehetséges, ne vegyenek részt a harcokban, hogy megőrizzék képességüket a Gázai övezet jövőbeli biztonsági ellenőrzéséhez.

A Khan Juneszben lévő zászlóalj a szárazföldi manőver során Rafahba költözött, hogy ne sérüljön a harcokban. A zászlóalj operatívjai civilnek álcázva délre mentek, és beolvadtak a lakosságba. A Khan Juneszben végzett manőver befejezésével és a Rafah-hadművelet megkezdésével visszatértek a város északi részébe.

The post Vége a nyugalomnak északon, videók és a Hamász zászlóaljai first appeared on Új Kelet Live.