Avi/ujkelet.live

A háború 257. napja: Tegnap este a KAN közszolgálati műsorszolgáltató exkluzív felvételeket tett közzé egy áprilisi incidensről, mely során álarcos zsidó szélsőségesek megtámadják a 70-es éveiben járó Saul Golánt, a Yedioth Ahronoth fotósát.

Látszik, hogy a több mint 20 tagú csoport mindenhol megrugdossa, üti, erőszakkal elveszi a táskáját és átkutatja a ruháit. A földön fekszik, kezében tartja a holmiját, és maradék erejével próbálja védeni az arcát.

A támadók között volt egy katonai egyenruhában és sisakban lévő izraeli katona, és többen is katonai fegyverekkel voltak felfegyverkezve. Három percig rögzítették a szélsőséges fiatalokat, amint bántalmazzák Golánt, aki segítségért kiáltott és az életéért könyörgött, sőt még azt is kiabálta nekik, hogy zsidó.

Később hagyták, hogy felálljon, és néhány lépést tett, miközben könyörgött, hogy adják vissza a fényképezőgépét és a motorkerékpárja kulcsait. Ők ezt megtagadták, és egyikük még jól meg is lökte. Három perces támadás után a fiatalok elengedték, és elhagyták a falut. Nehezen, holmija nélkül, megverve és sérülten vánszorgott.

,,A rendőrség vizsgálja az erőszakos támadást, de a legtöbb zsidó terrorizmushoz hasonlóan ez az ügy is várhatóan vádemelés nélkül ér véget” – jegyezte meg a KAN tudósítója.

A támadásra április 13-án került sor al-Mughajjir palesztin faluban, amikor Golán a zavargásokat és a palesztin házak felgyújtását dokumentálta. Szélsőséges telepesek a 14 éves Binjámin Achimeir meggyilkolására válaszul több palesztin faluba bementek Binjámin régióban és gyújtogattak.

Golán így idézte fel a történeket áprilisban: ,,A faluban mászkáltam és képeket készítettem. Láttam, hogy álarcos srácok, zsidók jönnek egy olajfa ültetvényről, úgy járkáltak a faluban, mintha nem lenne Isten. Mintha az ő falujuk lett volna. Házakat gyújtottak fel, és én dokumentáltam”.

Elmondása szerint az egyik házban az asztal alá bújt, hogy ne lássák. ,,Az egyik gyerek látta, és mindenkit odahívott. Darabokra szedtek, eltörték az ujjaimat, és elégették a táskámat és minden fényképező felszerelésemet. Aztán átkutatták a zsebeimet, mert attól tartottak, hogy lehet nálam valami memóriakártya, amelyen rajta vannak”.

,,Néhányan izraeli katonai egyenruhában voltak, és fegyverük volt. 20-30 ember vert, én pedig azt kiabáltam, hogy ‘segítség’ abban a reményben, hogy a katonák meghallják, de a katonák ők voltak. Arabok nem tennének ilyet velem. A földön feküdtem, és mindenki rúgott, fejbe és hasba. Megfosztottak [a felszereléstől]. A motorkulcsomat is a tűzbe dobták, és nincs módom hazajutni. Várom hogy elvontassanak. Gyűlölet volt a szemükben.”

The post Videó: Telepesek brutálisan megverik a Yedioth fotósát first appeared on Új Kelet Live.