Avi/ujkelet.live

A háború 259. napja, déli front: Három rakétát lőttek ki péntek délután a Gázai övezet középső részén lévő Nuszeiratból, aktiválva a szirénákat a határ melletti Re’im közösségben.

A lövedékek nyílt területeken landoltak. Sérülésről nem érkezett jelentés.


Harcok: A többdimenziós avagy Szellem-egység befejezte dandár-szintű műveletét, mely során a harcosok célzott rajtaütést hajtottak végre egy egyetemen a Gázai övezet középső részén, melyet a Hamász terrorszervezet parancsnoki központként használt, és lövéseket adott le onnan az izraeli erőkre.

Az erők fegyvereket és robbanóanyaggal megtöltött hordókat találtak a helyszínen. Továbbá a csapatok megöltek egy terroristát, aki RPG-t lőtt ki rájuk egy közeli épületből.


Júdea és Szamária: A rendőrség elit 33. egységének (Gideonim) harcosai megöltek két keresett terroristát Kalkíliában, akik egy autóban ültek. A terroristák a Palesztin Iszlám Dzsihád tagjai voltak, egyikük terrortámadás végrehajtására készült a térségben.

Az erők megkísérelték letartóztatni a terroristákat, akik tüzet nyitottak rájuk, melyet viszonoztak és megölték őket. Fegyvereiket lefoglalták.


Északi front: Délután megszólaltak a drón behatolásra figyelmeztető szirénák a Golán-fennsík északi részén két közösségben. A hadsereg szerint a légvédelem elfogott ,,egy gyanús légi célpontot”, mely Libanonból lépett be az izraeli légtérbe.

A hadsereg továbbá közölte, hogy több rakétaindítást azonosított Libanonból Észak-Izraelre, sérülés nem történt. Válaszul a tüzérség lövéseket adott le a dél-libanoni Kfarhamam és Labbuneh felé.

Korábban a nap folyamán a Hezbollah terrorszervezet azt állította, hogy drónt küldött egy izraeli posztra Ros Hanikrán, valamint Har Dov területét is célba vette. Továbbá rakétákat lőtte a határon lévő Siba Farm területét.

The post Terrorelhárítás Kalkíliában, razzia a gázai egyetemen és drónfogás first appeared on Új Kelet Live.