Avi/ujkelet.live

A háború 262. napja: A miniszterelnök felesége, Szara Netanjahu a túszok családjainak egy részével folytatott szűk körű találkozón azt állította, hogy a hadsereg vezetői puccsot akarnak végrehajtani férje, Binjámin Netanjahu miniszterelnök ellen, jelentette a Haaretz kedden. A múlt héten tartott találkozón Netanjahu többször megismételte azt a kijelentését, hogy nem bízik az Izraeli Védelmi Erők felső vezetésében. A riportra reagálva Netanjahu nevében kiadott nyilatkozat kijelenti: ,,A Netanjahu asszonyt ért hamis, egyoldalú és szüntelen szivárogtatások csapása – szörnyű igazságtalanság”.

A beszélgetés során a családok félbeszakították Netanjahut és bírálták, hogy nem mondhatja, hogy nem bízik a hadseregben, hiszen gyermekeik sorsa múlik rajta. Netanjahu válaszul pontosított, és kijelentette, hogy bizalmatlansága nem az izraeli hadsereg egészére értendő, hanem a magas rangú parancsnokokra – és kijelentette, hogy puccs végrehajtásában érdekeltek. Netanjahu a beszélgetés során többször megismételte ezt a kijelentést.

A megbeszélésen a családok képviselőin kívül a hadsereg tisztjei és Varda Pomerantz ezredes a tartalékosoknál, aki hadsereg sérültek osztályának egykori vezetője és gyászoló édesanya, valamint a túszok és eltűnt személyek koordinátora, Gal Hirsch is részt vettek.

Netanjahu közleményében az is szerepelt, hogy a miniszterelnök felesége „saját kezdeményezésére dolgozik a túszok családjaiért, a gyászoló családokért… és a nehéz háborúhoz kapcsolódó fájdalom minden köréért, és segít, ahogy tud”.

„A hangok ellenére, amelyek megpróbálnak ártani neki… Netanjahu asszony továbbra is a háborúban kárt elszenvedőkért dolgozik, és imádkozik mind a 120 túsz mielőbbi hazatéréséért.”

The post Szara Netanjahu a túszok családjainak: A hadsereg vezetői meg akarják buktatni a férjem first appeared on Új Kelet Live.