Avi/ujkelet.live

A háború 273. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők tegnap este bejelentette egyik katonája halálát, aki a Gázaváros Szedzsaijja negyedében zajló harcokban esett el.

Ejál Mimran törzsőrmester Nesz Cionából, az Ejtőernyős Dandár 101. zászlóaljában szolgált, 20 éves volt. Halálával 325-re emelkedett a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.


: A gázai határ melletti Kerem Salomban reggel aktiválódott szirénák téves riasztásnak bizonyultak.


Harcok: A 98. hadosztály csapatai Gázaváros Szedzsaijja negyedében a célzott rajtaütések elindítása óta leromboltak több mint 100 terror-infrastruktúrát valamint fegyvereket lokalizáltak.

  • Az elmúlt nap során az ejtőernyősök megöltek számos terroristát, akik tüzet nyitottak az erőkre.
  • A 7. páncélosdandár likvidált több tucat fegyveres terroristát közelharcokban, tanktűzzel és légicsapások irányításával.
  • A 7. dandár és a légierő likvidálták a terroristát, aki tegnap rakétákat indított Nahal Oz kibucra, két perccel a támadás után.

A 162. hadosztály csapatai a dél-gázai Rafahban az elmúlt nap során likvidáltak több tucat terroristát és leromboltak számos becsapdázott épületet a térségben.

A 99. hadosztály alatt a 8. tartalékos dandár csapatai a Gázai övezet középső részén megöltek számos terroristát, köztük egy terroristát, aki megpróbálta megtámadni az erőket és egy bombát elhelyezni próbáló terrorisejtet.

Az elmúlt 24 órában a légierő mintegy ötven terrorcélpontot támadott a Gázai övezetben, köztük becsapdázott épületeket, fegyveres terrorsejteket és rakétaindítókat.


Északi front: Izraeli vadászgépek tegnap a Hezbollah terrorszervezet terror-infrastruktúráját támadták Majsz al-Dzsabalban és egy katonai épületet Ajta as-Sab térségében, Dél-Libanonban.

Az éjszaka folytatódtak a légicsapások a Hezbollah ellen, a célpontok között szerepelt terror-infrastruktúra Dzsibbajnban, és terrorizmusra szánt infrastruktúra Kfarhamamban.

Mindezeken túl a tüzérség területeket ágyúzott Naqurában ,,fenyegetés elhárítása” céljából.


Találkozó: A Hezbollah terrorszervezet vezetője, Hasszán Naszrallah Bejrútban találkozott a Khalil Al-Hajja vezette Hamász-küldöttséggel, hogy megvitassák a gázai helyzetet és a tűzszüneti tárgyalásokat.


Szamária: Az izraeli hadsereg reggel közölte, hogy a biztonsági erők Dzsenin térségében (Palesztin Hatóság területe) bekerítettek egy házat, melyben terroristák rejtőztek el, és tűzharc van folyamatban velük.

A tűzharc során drónnal csapást mértek egy fegyveres terrorsejtre.

Egy biztonsági forrás szerint négy terroristát likvidáltak az izraeli erők.


Rendhagyó incidens: Tegnap este közzétételre engedélyezték, hogy három húszas éveiben járó férfit egy terrorista meggyilkolásával gyanúsítanak. Egyiküket fegyverlopás bűntette miatt az eljárás végéig őrizetben tartanak, kettőt pedig keddi kihallgatásuk után a Tel-Aviv-i Kerületi Bíróság csütörtökön szigorú feltételekkel szabadon engedett.

A három gyanúsított civil, nem sorkatonák vagy tartalékosok. A gyanú szerint az október 7-e utáni napokban a páros a Negevben tartózkodott, és foglyul ejtettek egy terroristát. A gyanú szerint megkötözték, majd megölték. A bíróság megtiltotta nevük közzétételét.

Az egyik érintettet azután hozták kapcsolatba az üggyel, hogy a rendőrség vádat emelt ellene személyes adatokkal való visszaélés és fegyverlopás miatt az izraeli hadsereg bázisairól. A gyanúsított október 7-én önszántából ment a déli régióba, ahol találkozott egy másik férfival, akit fegyverlopással vádolnak, és vele lógott. Hozzá hasonlóan annak idején az előbbi ellen is nyomozás indult visszaélés és fegyverlopás gyanújával, de vádemelést ez idáig nem nyújtottak be ellene, a második ellen pedig tanúként szolgált.

A nyomozás során felmerült a gyanú, hogy ez utóbbi, valamint egy másik gyanúsítottnak is köze volt terroristák halálához. Az őt képviselő ügyvéd szerint védence terroristákkal harcolt, veszélyeztette a saját életét, és megakadályozta holttestek Gázába hurcolását.

Mint említettük, a bíróság szabadlábra helyezte a két gyanúsítottat. A rendőrség még a tegnapi tárgyaláson is ellenezte az ügy nyilvánosságra hozatalát. A rendőrség képviselője azt állította, hogy ha nyilvánosságra hozzák a nevüket, más foglyok bánthatják őket a börtönben.


https://podcasters.spotify.com/pod/show/ujkeletlive/episodes/j-Kelet-Live-Podcast—Ami-a-hten-kimaradt-e2ll4dj

The post 325, frontok, 3 izraelit 1 terrorista megölésével gyanúsítanak first appeared on Új Kelet Live.