Avi/ujkelet.live

A háború 274. napja, déli front: A 98. hadosztály alatt a 7. páncélosdandár és az ejtőernyősök az elmúlt nap során Gázaváros Szedzsaijja negyedében fegyveres terrorsejtekkel vívnak harcot, valamint fegyvereket és terror-infrastruktúrákat semmisítenek meg a föld felett és alatt, jelentette az Izraeli Védelmi Erők szombaton.

  • Az egyik akció során az ejtőernyősök azonosították a Hamász több fegyveres terroristáját, akik lesből készültek megtámadni az erőket. A csata végén az összes terroristát megölték, az erők körében sérülés nem történt.
  • Egy másik alkalommal az erők irányításával vadászgépek likvidáltak három terroristát a térségben, akiknél egy RPG volt.

A 7. páncélosdandár csapatai a műveletek során nagy hatótávolságú rakétákat találtak mely ,,az ellenség újabb próbálkozásait jelzi, hogy megvesse a lábát a térségben”.

A harcosok a térségben alagút nyílásokat és az erők ellen felállított csapdákat is lokalizáltak és megsemmisítettek.


Harcok: A dél-gázai Rafahban a 162. hadosztály alatt a 401. dandár a légierővel együttműködve likvidált egy terrorsejtet, akik tüzet nyitottak az erőkre, valamint további terrorsejteket, akik veszélyt jelentettek az erőkre.

  • A Nahal-dandár harcosai a térségben végzett kutatások során leromboltak számos földalatti terror-infrastruktúrát valamint fegyvereket és más hadifelszereléseket találtak.

A Déli Parancsnokság irányításával drónnal csapást mértek a Hamász terrorszervezet rakétaindító posztjára, mely a Deir al-Balachban lévő humanitárius övezet területén volt és a polgári lakosság menedékhelyei közelében.

A támadás előtt sok erőfeszítést tettek annak érdekében, hogy csökkentsék a civilek bántódásának kockázatát. Ezen erőfeszítések részeként a polgárok előzetes figyelmeztetést kaptak.


Terrorelhárító művelet: Az izraeli biztonsági erők razziát tartanak a Balata menekülttáborban, Sechem mellett (Szamária, A-zóna, Palesztin Hatóság területe).

Egy katonai forrás szerint a művelet során palesztin terroristák tüzet nyitottak az erőkre, akik viszonozták a tüzet. Az izraeli erők körében sérülés nem történt.

A palesztinok eddig hat sérültről számoltak be.


Túszok: A Hamász terrorszervezet egyik magas rangú forrása a Reuters hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy belementek a felülvizsgált tűzszüneti javaslatba, mely szerint a megállapodás első szakasza után 16 napon belül megkezdődnek a tárgyalások az izraeli túszok, köztük katonák és 50 év alatti férfiak szabadon bocsátásáról.

A forrás szerint a javaslat biztosítja, hogy a közvetítők garantálják az ideiglenes tűzszünetet, a segélyszállítást és az izraeli csapatok kivonását mindaddig, amíg közvetett tárgyalások folytnak a megállapodás második szakaszának végrehajtásáról.

A forrás szerint a terrorista csoport ejtette azt a követelést, hogy Izrael először kötelezze el magát a tartós tűzszünet mellett a megállapodás aláírása előtt, és lehetővé tenné, hogy ezt tárgyalásokkal érjék el a hathetes első szakaszban.

https://podcasters.spotify.com/pod/show/ujkeletlive/episodes/j-Kelet-Live-Podcast—Ami-a-hten-kimaradt-e2ll4dj

The post Harcok Gázában, razzia Sechemben és tűzszüneti tárgyalások first appeared on Új Kelet Live.