Avi/ujkelet.live

A háború 277. napja, déli front: Rakétát lőttek ki kora délután a dél-gázai Rafahból, mely aktiválta a szirénákat a határ melletti Jevul, Avsalom egy Jated közösségekben. A Vaskupola rakétavédelmi rendszer elfogta a lövedéket, sérülés nem történt.


Harcok: A 98. hadosztály alatt a 7. dandár, az ejtőernyősök és az elit Jahalom harcmérnöki egység csapatai több mint egy hete harcokat vívnak a föld alatt és felett Gázaváros Szedzsaijja negyedében. Közelharcokat vívnak terrorsejtekkel, eddig már megöltek több mint 150 terroristát, továbbá terror-infrastruktúrákat és becsapdázott épületeket semmisítettek meg.

A csapatok a terület átfésülése során több tucat fegyvert valamint hírszerzési dokumentumokat is találtak, melyeket a terroristák hagytak hátra.

Az erők hírszerzési útmutatás és mérnöki erőfeszítések segítségével alagútbejáratokat és jelentős földalatti járatokat lokalizáltak, amelyeket megsemmisítettek. A hadosztály tevékenysége során hat, körülbelül hat kilométer hosszú támadóalagutat találtak és romboltak le. Az erők folytatják a járatok feltárását és megsemmisítését a területen.

Az alagutak feltárása során a Jahalom egység harcosai egy elágazó alagúthálózatot lokalizáltak, amelyek egy részében terroristák lakó- és parancsnoki helyiségeit, valamint fegyvereket és hírszerzési dokumentumokat találtak.

Katonai tisztviselők szerint a hadművelet eddig rendkívül eredményes, amit az a tény is hangsúlyoz, hogy a csapatoknak mindössze 12 nap alatt kilenc jelentős alagutat sikerült feltárniuk.


Még mindig Gáza: A hadsereg tegnap a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád infrastruktúrájának és terroristáinak azonosítása után új akciót indított Gázaváros déli és nyugati negyedében.

Mindeközben a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban a 162. hadosztály több tucat terroristát ölt meg az elmúlt nap folyamán közelharcokban és légicsapások irányításával.

A légierő az elmúlt 24 órában terrorcélpontokat támadott a Gázai övezetben, köztük katonai épületeket, alagút nyílásokat és terror-infrastruktúrákat.


Északi front: A Hezbollah terrorszervezet délután közzétette Al-Hudhud felderítő drónja által készített videók második részét. Az elsőben Haifa és Krajot stratégiai helyszínei szerepeltek, a másodikban pedig a Golán-fennsík katonai bázisai.

Júdea és Szamária: Az izraeli biztonsági erők az éjszaka rajtaütést indítottak a Nur Samsz menekülttáborban, Tulkarem közelében (Palesztin Hatóság területe).

Egy katonai forrás szerint a csapatok eddig 12 robbanószerkezetet találtak, és hatástalanítottak egy bombákkal megrakott autót.

Túszok: Abdel Fattah esz-Szíszi egyiptomi elnök ma Kairóban találkozott a CIA vezetőjével, Abbász Kamel egyiptomi hírszerzési főnök jelenlétében.

A találkozó középpontjában a Gázában fogva tartott izraeli túszok szabadulását lehetővé tevő tűzszüneti megállapodás előmozdítása állt.

The post Alagutak rombolása Gázavárosban és a Hezbollah videója first appeared on Új Kelet Live.