Avi/ujkelet.live

A háború 327. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők szerda reggel bejelentette, hogy a 19 éves Amit Friedman törzsőrmester Or Jehudából, a Nahal-dandár 932. zászlóaljának harcosa tegnap elesett a Gázai övezet déli részén zajló harcokban. Halálával 341-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.


Északi front: Izraeli vadászgépek tegnap csapást mértek a Hezbollah egyik terrorsejtjére a dél-libanoni Odaisszében, miután a 91. hadosztály azonosította tevékenységüket egy katonai épületben.

Továbbá a tüzérség a dél-libanoni Siba és Jarine térségét támadta.

A tegnap 19:26-kor Felső-Galileában aktiválódott drón behatolásra figyelmeztetés kapcsán a hadsereg közölte, hogy ,,egy gyanús légi célpontot” azonosított Libanonból belépni, mely Beit Hillel területén csapódott be. A támadás következtében egy izraeli harcos könnyebben megsérült, kórházba szállították, családját értesítették.


Júdea és Szamária: Az izraeli biztonsági erők az éjszaka nagyszabású terrorelhárító műveletet indítottak, elsősorban Tulkarem térségére fókuszálva, de Dzseninben és a Far’a menekülttáborban is tevékenykednek. A hadművelet várhatóan napokig eltart.

A palesztinok szerint a letartóztatások mellett, az izraeli erőkkel való összecsapások során két terroristát megöltek Dzseninben, míg másik hármat drónnal egy közeli faluban. Négy másikat szintén drónnal megöltek Far’aban. Továbbá összecsapásokról számoltak be a sechemi menekülttáborban is.

Az izraeli hadsereg reggel megosztott egy hétfői videót a Tulkarem melletti Nur Samsz menekülttáborban végrehajtott dróncsapásról, mely helyi terrorcsoportok parancsnoki helységét célozta. A létesítményt a terroristák terrortevékenységek irányításához használták a térségben valamint hogy kárt okozzanak a területen bevetett izraeli erőkben.

A légicsapásban meghalt öt terrorista, köztük az egyik, Dzsibril Dzsibril a Hamász tagja, aki novemberben szabadult a Hamásszal kötött tűzszünet során, amikor a túszok szabadulásáért cserébe Izrael terroristákat engedett ki a börtönökből. A likvidáltak között volt még Adnan Dzsaber egy bombagyártó, valamint Mahand Qarawi és Mohammed Juszef.

The post 341, nagyszabású terrorelhárító művelet indult Júdea és Szamáriában first appeared on Új Kelet Live.