Avi/ujkelet.live

A háború 341. napja, északi front: Körülbelül harminc rakétát lőttek ki késő délután Libanonból Nyugat-Galileára, a lövedékek nyílt területeken landoltak Abirim közelében. Sérülésről nem érkezett jelentés.

A Felső-Galilea Regionális Tanács korábban páncéltörő rakétatámadásról számolt be, mely Dan kibucot célozta. A szirénák nem aktiválódtak. A repeszek következtében egy 39 éves tartalékos katona súlyosan megsérült, a haifai Rambam kórházba szállították. A támadásért a Hezbollah terrorszervezet vállalta a felelősséget, mondván, válasznak szánta az izraeli hadsereg mai támadásaira.

A 91. hadosztály a nap folyamán azonosította a Hezbollah két terroristáját a dél-libanoni Majsz al-Dzsabalban, és légicsapást küldött rájuk.

Továbbá a vadászgépek az Északi Parancsnokság irányításával a Hezbollah rakétaindítóját támadták a déli-libanoni Mariminben, és egy másik, megtöltött rakétavetőt Rasaja al-Fukarban.

A tüzérség pedig a dél-libanoni Naqura és Ajta as-Sab térségét támadta.


Déli front: Izraeli vadászgépek késő délután a hírszerző szolgálatok irányításával terroristákat támadtak, akik egy parancsnoki helységben tevékenykedtek, melyet egy korábban iskolaként szolgáló létesítményben állítottak fel Nuszeiratban, a Gázai övezet középső részén.

A Hamász terroristái a parancsnoki helységet terrorcselekmények tervezésére és végrehajtására használták az izraeli hadsereg és Izrael Állam ellen.

A támadás előtt a hadsereg számos intézkedést tett, hogy csökkentse a civilek bántódásának kockázatát, beleértve a légi megfigyelést és precíziós lőszerek használatát.

A palesztin média hét halottról számolt be.

The post 30 rakéta Libanonból és támadás Gázában first appeared on Új Kelet Live.