Gyurcsány Ferenc után megszólaltattam Németh Miklóst és sikerült már beszélnem Boross Péterrel is.Ez utóbbi nem volt könnyű feladat. A titkársága nagyon vigyáz rá, gyorsan lepattintják az újságírókat. Végül Horn Gyula temetésén sikerült elérnem, ahol nagyon készségesen megadta az elérhetőségét és fogadott. A cél az, hogy vele is készítsek egy interjúkötetet.Egyelőre be kellett érnem egy születésnapi interjúval. A beszélgetés a tervek szerint augusztus 27. én jelenne meg .

Ami a cikkbe nem fért bele , de kikívánkozik : Boross Péter korához képest  jól tartja magát.A temetésen valamennyi miniszterelnök közül Ő volt az aki kifogástalan tartással lépett ki, s  teljesítette a főhajtást. Látszik, hogy tíz éves korától katonaiskolába járt.

Miniszterelnöksége idején nem nagyon tapasztaltuk, hogy van humora és humorérzéke. Mára ez is kiderült. Rákérdeztem – tudja e , hogy a népnyelv miként becézi. Hóbagoly  vagyok vágta rá. Büszkén. Ezt a titulust a Hócipő ragasztotta rá. És szerinte ez az állat nemcsak  bölcs – tette hozzá –  de elpusztítja a haszontalan egereket .A bölcsesség kapcsán került szóba, hogy ez nem az öregség hozadéka. A korra, inkább a türelmetlenség erősödik fel.

A rendpártisága közismert. Ezzel kapcsolatban máig is határozott véleménye van. Mint volt belügyminiszter is mondotta – ezen a téren elmaradásunk van.

Kerényi László nagyon sok jó képet készített róla, a cikk megjelenésekor a portálokon majd itt a galériában is megnézhetik.

Beszéltünk még a Horn Gyulának adott tanácsairól .Ami azt jelenti, hogy korábban az egymást váltó miniszterelnökök még ellenfelekként is praktikus hivatali kapcsolatban álltak.

Boross Péter irodája a KIM épületében az ötödik kerületben van. Jelenleg mint a Szabadságharcosokért alapítvány valamint a Nemzeti kegyeleti bizottság elnökeként aktívan dolgozik.

Keressétek az Északban!