Ha jól emlékszem ez a fotó( bár megtalálnám a galériában, ezt sajnos meg kellene tanulnom) a Vörösmarty téren készült azon az ünnepségen amelyen megünnepeltük a mobiltelefonálás huszadik évfordulóját. Büszkén, szerénytelenül, mondhatom, hogy ezen a zártkörű megemlékezésen amelyen Geszti Péter vitte a szót, feleségem és jómagam ketten mondhattuk el  – ott voltunk azon a parlamenti ünnepségen ahol felavatták az első Westel rádió telefon káéeftét. Első igazgatója Pethő József ( korán elhunyt) volt.

Vidékről rajtunk kívül senki nem volt  ott, Kerényi László fotózott velem. Amikor bementünk a parlament vadásztermébe egy asztalon sorakozott vagy tíz ericson és motorola táska nagyságú rádiótelefon. Szívem majd megszakadt úgy szerettem volna egyet, gondoltam ha már ez a megtiszteltetés ért biztosan adnak egyet. Ott akkor senki semmit nem kapott . Viszont lélegzet visszafojtva  vártuk, hogy Both Péter Ákos pénzügyminiszter rádiótelefonon felhívja az amerikai alelnököt. Mindannyiunk füle hallatára – kora délután lehetett – angolul társalogtak,  – Both Péter Ákos megköszönte, hogy Magyarország csak megkapta ezt a COCOM listás technologiát.

Ez volt a hazai mobiltelefónia nyitánya. Hogy mi következett ezután azt már tudjuk, főleg azok akik ezt megélték. Ám ennek a történetnek sok sok érdekes kulisszatitka is van amit hamarosan írásba teszem közzé. Enyém volt a régióban az első 450-es hotline telefon, de én ennél korábbról kezdeném majd a mobilozással való kapcsolatom meséjét.