Kedves böngészők, először is köszönöm Az ecetfák városa című könyvem visszajelzéseit. A jókat, a rosszakat is egyaránt. Az utóbbiak az értékesebbek. Abból akár még okulhatok is. Akik rendszeresen, figyelmesen olvassák az Északban megjelenő retro jegyzeteket azoknak sok újat már nem mondhattam. Viszont sokan megjegyezték, képekkel bővítve még hangulatosabbnak találták.

Közben az ecetfák alól az árnyékból jelentem, lassan de elkészül a következő sorozat. Ha a kiadó, az NKA ( a Nemzeti Kulturális Alap) és Balog Zoltán Miniszter úr és a miskolci, a tiszaújvárosi városháza is vezetése is az előzőhöz hasonló támogatást nyújt az Abovo felkészült a kiadásra. Hogy ki ne felejtsem az első számú munkaadómat az Inform Média Kft is hozzájárult a megjelentetéséhez. Ennek köszönhető , hogy az Észak előfizetői kedvezményesen vásárolhatják meg a könyvet.

Jelenleg Az ecetfák városa kapható Miskolcon már valamennyi könyvesboltban. A Géniuszban, az Alexandrában és a Libriben.  Van már a miskolci önkormányzat Miskolc üzletében is ez a hajdani szép emlékű Capri cukrászda. S természetesen az Inform Média ( Miskolc Zsolcai kapu 3.) földszinti ügyfélszolgálatán. S akinek ez is kevés a könyvhétre megjelent Gyurcsány szabadon című interjúkötetet is szeretné a könyvesboltokban megkaphatja. Ha nem jut hozzá 0620 2192391 telefonszámon jelezheti. Örömmel segítek.

Mint látjátok a www.szantograf.hu bekötetett a facebookra is. Szerény kérésem, hogy jelezzétek miről olvasnátok szívesen a retro sorozatban. Amire meg már magamtól is gyúrok – mi lett a sajószentpéteri üveggyárral, a szerencsi cukorfeldolgozóval, hová tűntek a régi kedvelt magyar csokimárkák. Dél Borsod – töváll, gépállomás és még sok minden más érdekelne. Infot, fülest minden jelzést veszek. szanto@inform.hu

A Kádártól Castróig könyvem elkészült – Kerényi László kollégám csodálatos képeket készített a hajdani aligai pártüdülőről. Ahol a helyről ahol az akkori hazai és a nemzetközi pártelit pihente ki a békeharc fáradalmait. Az anyaggyűjtés során Németh József villanyszerelő egy ritka értékes ajándékkal lepett meg.  Nekem adta Kádár János sakkészletét , benne Aczél György által teleírt  Sakkélet korabeli példányaival. Németh úrnak bejárása volt a négyes Kádár villába, s a végjáték során mentette meg ezt az ereklyét.

Ki szeretne ezzel egy három fordulós partit játszani?

üdv szi.