Kedves Barátom úgy jött haza a balatoni nyaralásról mintha fát vágott volna egy hétig a Gulágon.  Fáradtan, letörten, kimerülten . Balatonfüred legszebb  szállodájában pihentek – pontosabban pihentek volna az Annabellában. Ott, ahová már esztendők óta visszajárnak egy baráti társasággal. Elmondása szerint ez volt az utolsó nyaruk ebben a hotelben. Igazán sajnálják a szakítást, mivel idáig teljesen elégedettek voltak  az ellátással, a kiszolgálással még az időjárással is.

Ám most alaposan kifogták, a hét éjszakából ötön osztozniuk kellett egy 150 tagú kuvaiti csoporttal. Egy olyan multikulturális arab társasággal amely abban a hitben leledzett mindvégig, hogy övék a szálloda. Megvették, s kész, punktum. Akinek nem tetszik menjen haza vagy tűrje a botrányos viselkedésüket. Csupán néhány apróság Karcsi feledhetetlen élményeiből – feltűnően lenézik a nőket, átgázolnak rajtuk, szó szerint ha szemből jön a némber fellökik. Nehezen hiszem – de Karcsi mindig igazat mond. Az erkélyről lazán levizelnek minden gond nélkül. A fürdőszobában a kádon kívül zuhanyoznak mit sem törődve azzal, hogy itt nincsen összefolyó. Úgy eláztatták az alattuk lakókat, hogy ki kellett költöztetni őket. Ha bementek a medencébe mindenki menekülőre fogta a többiek már is mentek a szárazföldre.Az természetes, hogy utánuk azonnal le kellett engedni a vizet. Végül  hideget engedtek bele, hogy visszatartsák őket a lubickolástól. Természetesen a szálloda vezetése többször is figyelmeztette a csoport vezetőjét, hogy legyenek visszafogottabbak és alkalmazkodjanak valamennyire a többi szállóvendéghez. A rábeszélés nem sok eredménnyel járt – állítólag 3 millió forintos bánatpénzzel váltották meg a laza viselkedésüket.

Karcsi barátom szerint tavaly is volt ott egy kuvaiti kézilabda válogatott, de azok aranyosak, kedvesek és kulturáltak voltak.A mostaniakról ezt aligha lehet elmondani még jóindulattal sem. Nem véletlenül gondolják úgy a hotelban ,  nagyon megfontolják, hogy még egy ilyen társaságnak helyet adjanak a jövőben.

Ha csak ebből a társaságból eszébe nem jut valakinek, hogy úgy ahogy van szőrőstől bőröstül megvegyék a teljes balatoni szállodát. A szállodasort. Karcsi és társasága pedig ezentúl Kuvaitban nyaralhat majd. Már ellesték az ottani szokásokat, könnyen alkalmazkodnak majd az ottani folklórhoz, a  kedves vendégekhez. Csak még az erkélyről való vizelést kell majd gyakorolniuk.