Saját szociális problémám – hogy az elmúlt években meg kellett barátkoznom a magyar egészségügy szolgáltatásaival. Személyesen és családom rossz voltából. Röviden -tűrhető. Bővebben a Teremtő mentsen meg , hogy rá szoruljunk. A jelenleg egészségügyi ágazatot az orvosok áldozatkészsége, mérhetetlen hivatástudata, elkötelezettsége és jó szándéka tartja egybe, s működteti. Minden elismerésem az alulfizetett ápolóké akik olyan szolgáltatást nyújtanak amelyet bizonyos esetekben még családon belül se lennénk képesek.Ennek ellenére szinte minden nap mást se hallani olvasni látni a médiában – hogy milyen műhiba, végzetes orvosi tévedés eset meg a héten. Nem titok, ügyvédek százai szakosodtak orvosi műhibás perekre amelyek révén a kórházi biztosítások  terhére milliókat remélnek  az elhunytak hátramaradottai. Ha ez a tendencia elharapódzik , minden biológiai és természeti törvényeknek engedelmeskedő beteg halála után perelhető majd az orvos, a kórház vagy a nem idejében érkező mentő.

Lassan két hete, hogy tart a szerencsétlen koraszülött babák vizsgálata. Mai jó hír, nem volt fertőzés, s az orvosok és a személyzet nem hibáztatható. Jó hír – a sajnálatos tragédia nem köthető emberi, vezetői mulasztáshoz. Tehát az ügyben érintettek meghurcolása, jó hírének csorbítása – ki ne tudná mire gondolok, gondolunk – nem lett volna szükséges. Másként fogalmazva elhamarkodott volt, ezek után már csak az a kérdés kinek kiknek állhatott érdekében megvezetni a politikai vezetést, a megalapozatlan híresztelésekkel.

Ügyvédek, egészségügyre szakosodott jogcsűrő-csavarók itt a pálya -pereljünk a hírbe hozók ellen. A hírbe hozottakért. Mennyit ér a becsület , a tisztesség, a jó hírnév  ma Magyarországon ? Van e pénzben kifejezhető ára? S ha megítélik ki fizeti majd és kinek? Olyan kíváncsi lettem!