Legkedvesebb angoltanárom Temesvári Miklós plántálta belém az örökbecsű mondását -gyenge kezdés után erős visszaesés -ezzel érzékeltette az intenzív nyelvi tudásom. Magam se tudom másként jellemezni – az augusztusi indulás óta mostanra sikerült egy új dizájnt kifejleszteni a szantografra. Rá kellett jönnöm képek nélkül mit sem ér a száraz duma. Vizuális természetűek vagyunk.

Erdős Attila szerkesztő, rendszergazda úgy alakította át a portált, hogy jómagam is csak most késő este vettem észre. Nekem tetszik. Remélem kedves látogatóim sem csalódottak. Igaz a megszokás nagy úr, ez mégis jobb áttekinthetőbb.

Hadd mondjam el, hogy ez a portál alapvetően arra készült, hogy eszement és közérdekű gondolataimat megosszam a nyilvánossággal. Bloggolok  – elirigyeltem  a nagyok bátorságát, bátorkodtam azt hinni, hogy megy ez nekem is ha csinálom. Van benne munka nem kevés, naponta négyszer frissítek s most mondhatom teljesen önerőből. Várom azt a pillanatot amikor valaki rám csörög , bekopog és felajánlja az írásait. Szívesen befogadom.

A portál másik célja, hogy a kiadott és a megjelenésre váró könyveimet itt promotáljam, népszerűsítsem. Ez is bejött – kopogjam le – Az ecetfák városa utánnyomásra ítéltetett – fogy viszik s dagad a keblem amikor  dedikálásra kérnek. Vagy amikor meghívnak  – mint most a miskolci József Attila könyvtárba. Remélem, leszünk ott néhányan, hogy elmondjam – az ecetesnek készül , tulajdonképpen megírtam a következő részét. Szerkesztés alatt van a Kádártól Castroig könyvem is.

Itt jegyzem meg, hogy ez valójában egy történelmi visszatekintés, életrajzi, s politika mentes. Szörnyű, de manapság ezt ki kell hangsúlyozni ha nem szeretném, hogy minden irányból magamra húzzam az ostoba kritikát.

Apropó a bloggok – ajánlok egy kirándulást a napidoktor.hu ra. Nem bánják meg, megy már, megy, pörög Az elgurult a gyógyszerem…. Tehát napidoktor.hu, belgyógyászat, fogászat és már is ott vagyok. Most kaptam a friss számot – már naponta ötszázan kattintanak rám. Nem sok de egy ismeretlen vidéki firkász  érje be ennyivel.

Még egy fontos szolgálati közlemény – az Észak szokásos szerdai jegyzete – a vetkőzős toll lesz . Csak most megint, anyagtorlódás miatt másnap lesz az újságban. Én fegyelmezetten , pontosa idejében megszülöm ezeket a visszaemlékezéseket, s rögtön küldöm a szerkesztő kollégáknak. Megfigyeltem – ők kéziratban előre elolvassák. Számomra nincs nagyobb megtiszteltetés mint a szakmabeliek őszinte érdeklődése , kíváncsisága.

S még egy hír harang – szomorú hír – elhunyt dr. Wopera László városunk egyik legismertebb és legjobb fogorvosa. Mint hozzá közelálló, volt szomszéd és barát, s hálás beteg nem álltam meg, hogy ne írjak a temetésére egy nekrológot. Érdemes elolvasni az Északban. Lesz hozzá egy fotó is, az utolsó ami róla készült.

Jó éjszakát – szerda nehéz nap – szezonzárás a Balatonon.  Ha tehetem mégis gépbe szállok, hogy bejelentkezek.

szantograf.hu