Nemzedékek találkozója: bölcsesség, türelem, szeretet

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében rendezték meg szombaton Encsen a XI. Nemzedékek találkozóját. A megye minden részéből összegyűlt sok száz szépkorút dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, mint a rendezvény fővédnöke köszöntötte.

Teszárovics Miklós, a rendező szervezet elnöke ismertette az elmúlt években hol rendezték meg a Nemzedékek találkozóját, s ezzel összefüggésben megköszönte Encs városának, hogy vállalták az idei házigazdaságot.

A rendezvény fővédnöke, dr. Mengyi Roland beszédében kitért arra, manapság sokan esnek abba a hibába, hogy fiatalabbnak szeretnének kinézni valós koruknál. Közben pedig éppen a lényeg sikkad el, az értékek. „A tapasztalat, a bölcsesség, a türelem, a szeretet. Az a legfontosabb hogyan tudjuk ezt átadni a következő generációknak.” – emelte ki a generációk együttélésének lényegét dr. Mengyi Roland, aki az alkalmat megragadva felhívta a fiatalok figyelmét a befogadásra. Az értékek átadása, átvétele ugyanis a család, a kisebb közösség, a település, a megye, a haza szempontjából egyaránt fontos. Az öregedés természetes folyamat. Mint dr. Mengyi Roland is kiemelte: „együtt szépen meg lehet élni a kort.” Zárásként a találkozóhoz jó szórakozást, kellemes élményeket kívánt.

Az országos szervezet nevében Némethné Jankovics Györgyi köszöntötte a találkozó résztvevőit. Szólt az érdekvédelmi munka fontosságáról, henézségeiről.
A köszöntőket kulturális műsor követte, többek között asszonykórus énekelt, gyerekek táncoltak népviseletben – a hálás közönség pedig tapssal jutalmazott minden produkciót.

forrás: mengyiroland.com