Osztrák – Euromillions – jön vagy nem jön az új lottó

Az idősebbek még emlékezhetnek rá, hogy valamikor legálisan, schillingért lehetett játszani osztrák lottót a hazai szerencsejáték fogadó irodákban. Majd hirtelen megszüntették ezt a kínálatot.Az ok egyszerű – egy magyar cég minek teremtsen magának konkurenciát. A nemzeti önérzet mondatja velem – Ausztriában sem lehet fogadni a hazai ötös lottóra. Viszont a valóság sokkal prózaibb,  amikor itthon egy-két milliárd a tét a határmentén úgy járnak át lottózni hozzánk a szomszédaink mintha a búcsúba mennének.

Fordítva is igaz. Magam is játszom – ha Bécsben járok első utam egy trafikba vezet ahol három euróért megpályázhatok 10 -15 milliárd forint értékű főnyereményt. Hetente kétszer húznak, ez idő alatt pedig csak elálmodozhatunk – mit lehetne csinálni ezzel a lóvéval.

Volt egy időszak amikor dr. Székely Gábor volt a szerencsejáték zrt elnöke – tőle kérdeztem, hogy miért nem lehet Magyarországon legális játszani az Euromillionson. A válasza természetesen nem volt elutasító -tárgyalnak erről viszont ennek a bevezetése megrendítheti a magyar költségvetés egyik fontos bevételi forrását. Magyarul minden szelvénnyel adózunk Fortuna Istenének és a kincstárnak. Meg hivatkozott a nemzetközi szerződésekre. Arról szó se esett, hogy a mai világban az interneten online ott játszok ahol csak akarok. Bár bizonyos korlátok vannak – nem minden hazai bankszámlaszámról lehet befizetni ezekre a fogadásokra.

Felröppent a hír, hogy a nemzeti trafikokban lesz Euromillions játék lehetőség. Egyelőre nincs. Várjuk, addig is segítek – akik kíváncsiak mit lehet nyerni odaát és milyen számokkal elolvashatják itt a Fortuna tájékoztatóját.  Rendszeresen közzéteszem.

szantograf.hu