Obamára szálltak – ragaszkodott a mobiljához – kedve szerint hívja a barátait

A damaszkuszi rezsimmel rokonszenvező szíriai hackerek feltörték hétfőn Barack Obama Facebook- és Twitter-oldalá. A hackerek megváltoztatták az Obama közösségi oldalain elhelyezett linkeket, így a tavalyi elnökválasztási kampányról szóló bejátszások és az új egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatos elnöki kommentárok helyett a felhasználók a szíriai fegyveres konfliktusról szóló felvételeket láthatták.

A hackertámadás miatt rövid ideig nem volt elérhető az amerikai elnök Facebook- és Twitter-oldala. A Szíriai Elektronikus Hadsereg nevű mozgalom elektronikus üzenetében kérkedett a károkozással, és azt is állította, hogy hozzáfért az amerikai elnök tavalyi választási kampányával kapcsolatos emailekhez is.

A Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjével rokonszenvező szervezet már többször intézett internetes támadást befolyásos sajtóorgánumok ellen. A kalózcsoport akciói miatt kárt szenvedtek egyebek mellett az AP és az AFP hírügynökség, a BBC és a France 24 tévécsatorna, továbbá a The New York Times amerikai napilap, illetve a Financial Times és a The Guardian című londoni újságok honlapjai vagy közösségi oldalai.

Saját kútfőmből  – emlékezetem szerint amikor Obama elnök lett elvették tőle az okos telefonját.  Mondván  komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent ha Ő közvetlenül elérhető vagy ő maga telefonálgat. Nem hagyta, cirkusz volt és győzött. Visszakapta a mobilját igaz tettek bele egy két biztonsági szűrőt – vagy is lehallgatót, vonalazonosítót . Maga az elnök többször is elmondta – akárhogyan is alakul a sorsa Ő sose mond le arról, hogy a barátai bármikor elérhessék vagy ő maga is felcsörgesse őket. Karakán fickó.

Nekem tetszik a hozzáállása, ha tudnám a számát személyesen mondanám meg neki.

szantograf.hu