Manipulált közvélemény-kutatás  – a szavazófülke homályában -Összefogás helyett Kormányváltók

Szerény privát meggyőződésem, hogy az egyfordulós választás felszámolta a döntőbe jutott pártok egyezkedését. Maga az új választási rendszer  biztos győzelmet igér a mostani kormánypártnak. A szétforgácsolt kamu pártok költséges bevetése padlóra küldi az ellenzéket. Az amúgy is agyaglábakon támolygó baloldalt. Talán ennek a következménye, hogy az EBESZ már most jelezte megfigyelőket küld az áprilisi választásra. Ez olyan enyhe lesajnáló vélemény nyilvánítással egyenlő. Érdemes tehát oda figyelni. Mert Keletre lehet kacsingatni, de Nyugat nélkül sose lehetett volna rendszerváltás Magyarországon.

Fríss hír, hogy folyamatosan változnak a felmérési eredmények. Erre azért is érdemes figyelni mert nem lesz kampánycsend. Igaz eddig se volt mert a kutya se tartotta be, akkor meg minek is.

Tehát a választás pillanatában is győzködhetjük egymást, agitálhatunk telefonálhatunk – hogy mindenki hozzon magával még három embert.

A Jobbik erőteljesen erősödik. Ne feledjük ennek a pártnak a tábora féllábon is elugrál elbiceg az urnáig. Ott minden mag termékeny talajra hull.

A Fidesz hívők is hasonló elszántsággal gyúrnak a voksolásra. Itt az elbizakodottság a veszélyes.  Sokuk szerint egy emberen nem múlik semmi. Tévedés, minden pont számít. Volt is rá már példa, egyszer a Szerencsi járásban.

A baloldal rejtözködő , ők azok akik nem adnak választ a kutatóknak.  Senkiben nem bíznak, tartanak valamitől a meggyöződésűkért. Okkal vagy ok nélkül. Baloldalinak lenni nem dicsőség. Elkormányozták elkúrták a közelmúlt tizenkét évét.

Tehát a képlet egyszerű, érthető. Lehet saccolni, de a Kormányváltók esélye minimális. Ezért legalább ötvenszázalékos részvételt kellene produkálni. Ami nagyban függ az időjárástól is.  Vagy a Mindenható hangulatától.

A tét nem kicsi nagy. Nem szeretnénk úgy járni mint a fenti mozdony. Túlgyőzte magát. Túllőtt a célon. Így lett első.