Schuszter volt államelnök tejfeles sajtossal kezdte a napot

Rudolf Schuszter Szlovákia egykori köztársasági elnöke, Miskolc díszpolgára városunkban járt az elmúlt héten . Részt vett a miniacélmű újraindítására rendezett ünnepségen.

Volt szerencsém beszélgetnünk, elmondta, jól emlékszik arra, amikor még Kassa első embereként járt itt a nyolcvanas években.  Újságíróként akkor jutottam be először a Digép,Mexikóvölgyébe, ahol megmutatták neki az ott készülő aknavetőket. Később államelnökként is többször megfordult Miskolcon minden előzetes bejelentés, protokolláris ceremónia nélkül. Nála egyszerűbb és barátságosabb politikust nehéz találni. Mint most is első útja , régi szokása szerint a Búza térre vezetett. Kedvence a lacipecsenye és a lángos. Aznap az ünnepség előtt tejfeles sajtossal kezdte a napot.

Emlékszem egy ízben Kobold Tamás polgármester telefonált a szerkesztőségbe, hogy félóra múlva a szlovák államelnök a piacon lesz a pecsenyesornál. Mire kiértek a kollégák már elvitték a dugig telt szemetes konténereket , sepertek, s locsoltak akármerre néztünk.

Maradt a nagy eseményről egy fotó is, amelyen az akkori polgármester a város díszpolgárával állófogadás keretében falatozik a pecsenyesoron. Ahol egyébként időnként minden bejelentés nélkül testőrök nélkül is megjelent. Mondta, máig is szeret itt vásárolni s jólesik neki, hogy már messziről ismerik.