Megcsípték a robogóst – túl a nagy fogáson a Kazinczyn – fantomrendőrök a poloban

Minden álmoskönyvben ott van, hogy nem valami biztató a rend őreivel újat húzni. Ám ha, úgy van ahogyan nem kellene nehezen fékezem magam.

Mint fentebb jeleztem, ma hétfőn úgy három negyed kilenc tájban a Búza tértől egy szakadt polo classikkal követtek. Hogy aztán a civilnek álcázott zöldes égett motorháztetejű kocsiból kipattanva szívassanak. Próbáltam utánajárni a történteknek – -állítólag ilyen kocsijuk nincs is . Ha csak nem kértek egyet kölcsön, csak rendőrök lehettek. Fiatalok olyanok akiket most röptében képeztek ki. Mindegy mindenki végezze a maga dolgát, én hőbörgők ha kedvem tartja ők meg őrzik a rendet. Szolgálnak védenek, csak éjszakánként is kimerészkedhetnének az utcára. Esetleg gyalogosan, s kevesebbet vegzálnák az autósokat. S ha idejük engedi kiszűrhetnék az idegen rendszámmal döngető gyorshajtókat a sztrádákon. Mert azokkal szemben nagyon elnézőek.

Különben valami akciós napjuk lehet. Ma délután ugyanis ugyanott a Kazinczy utcában fülön csíptek egy fiatalembert, olyan diákfélét aki behajtott a robogójával. Figyeltem több mint egy órán át írtak jegyzeteltek, rádióztak az előttük reszkető diákfiú mellett. Közben más autósok simán elhajtottak minden behajtási engedély nélkül az orruk előtt. Csak a Hősök téri murvás parkolóból a kihajtani tilos tábla ellenére percenként hatvan fordultak ki. Le se …legyintették.

A fiatalembert őrizték. A nagy fogást, aki szerint közben már pelenkát cserélt volna ha békén hagyják.

A fiú megmentésére a szomszédos kozmetikából is kisiettek, de hiába.

Erre mondjuk, elég rendőr van már – talán még több is mint kellene. Mondják az autósok, akikkel a vidéki idősek már nem érthetnek egyet.