Az angyali Szájmon cselédszobája – még mindig nem tudjuk, de nem is fogjuk megtudni

Kezdjem azzal, hogy egyszer, nem is olyan régen próbáltam keresni a parlamenti fogyasztóvédelmi bizottság elnökét. Aki nem tudná Simon Gábort, aki most előzetesben álmélkodik, hogy hirtelen mennyi pénze lehet. A fenti képen nem az ő manija látható, bár ahogyan számolom, ha a választásokig mindennap találnak egy nevére szóló bankszámlát akár az övé is lehetne.

Ki ne felejtsem – Simon úr a privát ügyemmel elhajtott ahová szokás menni. Elmagyarázta ez a bizottság nem egyéni ügyekre szakosodott, neki semmi befolyása nincs az ACER nevű dél kínai laptop kereskedésre, amely Magyarországon szakmányban szélhámoskodott. Például, úgy, hogy a garanciális javításra átvett számítógépet Prágába küldték szerelésre. Aztán útközben mindegyik eltört és csak akkor adták vissza ha kifizetted a teljes restaurálását.  Piti ügy, tényleg erre nem is maradhatott ideje, mikor egyik bankból a másikba kellett rohangásznia. Bocs, de akkor ezt nem tudhattam. Ő meg nem dicsekedett.

Ha persze kijön onnan ahol most van lecsapok rá.  Van két ajánlatom, csináljunk egy közös befektetési tanácsadó céget. Neki ebben már van rutinja. Szerintem is a fenti módon a cselédszoba sarkában kellett volna fialtatni a lóvét.

A másik, hogy írunk egy könyvet , egy hasonlót mint a Zchuslágé. A címe mi is legyen – mondjuk , röviden , Oszikám ezt elcsesztük, vagy Hol volt hol nem volt.

Amire még kíváncsi lennék – Simon úr maga az angyali becsületességével az összes pénzt, bankszámlát feltünteti az adóbevallásában. Úgy mint a társai, akikkel egy teremben szívta a kondicionált levegőt. Vajon akkor mi lett volna? Hozzátéve, hogy évek óta kaszinózik és üldözi a szerencsemalaca. S aki nem hiszi az járjon utána.

Egyébként mint embert kezdem sajnálni. Komolyan. Igaz ő most aligha néz tévét, de én már unom, amikor minden híradó azzal kezdődik –  ma 55. vagy 56. napja nem tudjuk, hogy miből van Simon úrnak a megtakarítása. Ilyenkor kezdem keresni a távirányítót. Bár tudom, hogy már csak három napot alszunk és utána a kutya se lesz erre kíváncsi. Egyébként  ezzel a címmel akár egy teljes esti műsort betöltő programot lehetne kreálni – így még mindig nem tudjuk, hogy miből van  ennek, annak amannak – ide tudnék egy hosszú névsort – ez meg az … Csudára élveznénk. S be lehetne telefonálni, emelt díjas tarifával a kimaradtak nevét. Tuti a buli.