Mea culpa – lassú kormányváltás – szembejövő forgalom a damaszkuszi úton

Az MSZP berkeiben non stop elemzik a a nagy vereség okait.

Megtörtént az első beismerés.

A rezsicsökkentést nem kellett volna fikázni. Ez volt a kormánypárt atombombája ezzel szemben nem kellett volna hadakozni. Mellé kellett volna állni.

Csak hát ez se kóser, az ellenzék nem lapátolhat az ellenfelének. Nehéz lett volna itt valami okosat kitalálni, nem is sikerült. Ha üdvözlik akkor a kormánypártnak kampányolnak. Ebben a kérdésben bármit mondanak , olyan mintha a savanyú lenne a szőlő. Nincs az a logikus érv amit elfogadtak volna, hogy hosszútávon ez egy zsákutca. Illetve egyetlen egy lehetőségük maradt volna a kormányváltóknak ha azt szajkózzák – kevés, még többet kellene faragni a rezsiből. S ha ők kormányoznak minden szolgáltatót egy cégbe tömörítenek, s mindenki egybe fizeti a gázt az áramot a meleget és a hideg vizet. S megduplázzák a csökkentés mértékét. Na erre aligha sikerült volna gombot varrni Németh Szilárdnak.

Visszakoztak az egykulcsos adó kérdésében is. Rájöttek a populizmus nem minden területen áldásos. Aki többet termel, többet keres, természetesen  nem kötelezhető nagyobb arányú közteher viselésre mint ahogyan a szocialisták elképzelik. Ez a többkulcsos megoldás visszafogja a fejlődést, maga a piti demagógia. Végül is kezdenek rájönni a szocialisták, hogy nem minden az ördögtől való amit a Fideszben fedeznek fel.

Azt már korábban megtették – maga Mesterházy, hogy bocsánatot kért személyesen a határon túli magyaroktól – persze későn. Ez az üzenet valójába át se ment a médián. A következménye világos – nem is 99 százalékos volt a kormánypárt sikere hanem még annál is több a külföldről jövő voksok révén.

Most már csak Gyurcsánynak kellene elgondolkodnia – mennyire igaz, hogy a kint élők és az ott adózók belekotyoghatnak e a magyar politikai változásokba. A logika a paraszti ész hiába működne , a demagógia lehengerelte az ellenkezőket.

S még egy apróság a mostani választásokkal kapcsolatban – ideje , hogy törvényileg szabályozzuk, mennyiszer lehet egy körzetet újra számolni. Most ugyanis már már majdnem úgy látszott addig bűvészkednek mígnem az jön ki amit ők szeretnének. Ez nem fair. Mi több nevetséges.

Jut is eszembe erről egy vicc.

Főnök tizenhétszer számoltam át a számlákat.

S akkor most már ugye csak stimmel.

Persze, most már minden oké.

S akkor mi az eredmény.

Sajnos azt nem tudom, nincs közte két egyforma.

Ha véletlenül itt is így esett- bocsánat nem tudhattam róla.