A névtelen levél – fedett nyomozók lesnek – csak az ombudsman segíthet – a szomszédban nő a dzsungel

Kaptam egy névtelen levelet – ami úgy kezdődik 100 százalékig pontos véleményem:a vagyonosodási vizsgálatról.Keresd a rendőrségnél a nyomozati irataidat.

Majd így folytatódik, minden ilyen APEH ( már NAV de a levélírója ebben nem jártas) vizsgálatot megelőzött minimum öt éves titkos információ gyűjtés, nyomozás, fedett nyomozók bevonásával. Amit az adott megyei rendőrség pénzmosás elleni osztálya illetve az NNI végzett ügyész engedéllyel.

Ne forduljon az ügyvédjéhez – tanácsolja az anonym levelező – Csak ombudsman útján közelíthető meg az irat hozzáférése.

Érdekes a levél, a tartalma a stílusa , a szomszédok nem kaptak. Mondjuk a felsőt hiába ijesztgetnék, három éve meghalt. Azóta a kis házán marakodnak az örökösök, mind a nyolcan. Amíg meg nem egyeznek a porta elhagyatott, a házikó düledezik, az udvaruk dzsungellé vált. A patkányok és az egerek ott cikáznak, az embermagasságú gaz a telken és a ház előtt mindent elborít. Kész fertőzés veszély ami ott van, még se fordulhatunk segítségért senkihez.
Kedves levélíró – köszönöm a jóindulatot, a segítőkészséget, viszont ha ebben a lokális problémában is tudnál tanácsot adni – egy egész utcarész sok sok szomszéddal minden oldalról hálás lenne érte.