Kis bolt nagy üzlet – irány a Józsefvárosi Peking – úgy mondják sose halunk meg – elmentem puccolni

Tetszenek emlékezni – fél esztendővel ezelőtt nagy dérrel dúrral jelentette be nem is akárki, hogy bezárják a Józsefvárosi kínai piacot. Kiszáradt a torkom, összeszorult a szívem a hír hallatára. Jómagam ugyanis kényszeres látogatója vagyok ennek a pekingi bazárnak. Nekem szórakozás, zsebemben egy minimális limitált összeggel kolbászolni az ottani kereskedésekben. Pénteken délelőtt is bejártam, s nyoma sincs a hurcolkodásnak. Virágzott az üzlet noha szakadt az eső.

A rongyosok nem érdekelnek, a ruházati kínálatot meg se nézem  viszont a műszaki cuccok lekötnek.

Amit vettem kereken nyolc ezerért.

Egy colás dobozba rejtett rádió SD kártya és pendrive olvasó, hangszoró.

Egy 25 méteres jó minőségű lengő kábel a fűnyíróhoz.

Két doboz mini és normál ceruza elem.

Egy olvasó szemüveg. Egy autós led lámpa, sovány kivitelben.

Egy lámpással kombinált szuper nagyító.

Egy kulcstartónak álcázott alkoholszonda  – elektromos és működik. Ezt azért mondom mert aki itt vásárol helyben nézze meg, hogy jó e. Ha otthon derül ki, akkor már az kuka.

Ebben az üzletben felfedeztem egy porszívót – a kereskedő Neked 1500 forint, mert olyan ismerős vagy – oké viszem, ezzel meg lesz az ötvenedik – megnézem mert gyanúsan olcsó volt. Ni csak, hiányzik a szívó cső. Kicsi baj majd veszel hozzá  – nyugtatgatott, de az üzlet elmaradt.

S ne feledjem a két HS hajsampont és a két W. gélt. S csodák csodája mindenről számlát adtak.  Igaz, hogy utána ki akarták csenni a szatyorból, de végül a cetli az enyém lett.

A parkolóban rám szállt egy barnás bőrű, pardon enyhén színes fiatalember és ajánlott egy fadobozos garanciális fóliázott Samsung Galaxy  S készüléke, nagyot. Kezdte 60 ezerrel.

Kifelé menet már szó szerint zaklatott és 20 ezerért adta volna. Próbára tettem, könnyedén – bedobtam a 15 ezret, tudtam, nekem nincs pénzem ő meg nem bolond, s leszáll rólam. Mint a pókerben győztem. Most már csak arra lennék kíváncsi, mi volt a turpiság. Lopott volt e, letiltott vagy kártyafüggetlen rossz vagy csak elszaladt volna a lóvéval és nekem egy üres dobozt ad. Ezt már sose tudom meg.

Kínai piac ügyben még sok locsogni valóm lenne, de most mennem kell. Krumplit hámozni azzal a kínai kerámia késsel amit hoztam. Következik a tesztmenet.