A Bükkvidéki kedvéért – zsákutca, nem látható tiltó táblával – itt aratnak, kaszálnak a közterületesek – a vállamon a költségvetés sorsa

Időnként olyan érzésem támad mintha a magyar költségvetés az autósok vállát nyomasztaná. Ha megvettem, ha eladtam adózom, ha guruluk minden üzemanyag árából literenként 60 százalékot a kincstárnak áldozok. Ha megállok fizetek, ha rossz helyen parkolok fizetek. Ha elbambulok tuti, hogy egy rendőrbe botlok s már is feljelent. Igazából ötven év után kezd elmenni a kedvem az autózástól.

Ma kedden a kedves feleségem a Búza tér felől jövet megállt a Bükkvidéki előtt, egyirányú utcából jött, tehát teljesen mindegy melyik oldalon parkol, mégis megmázsálták tíz ezer forintra. Annyira amennyit a piacon megspórolt. Különben egyirányú utcában nincs menetirány szerinti oldal, de neki ezt felrótták. Csak neki mert látszik, nem egyedül parkolt ott, mégis csak őt büntették. Persze a cetlin az van, hogy tilosban parkol. Csak hát aki a Búza tér felől érkezik ide az nem láthatja, hogy ott megállni tilos, miközben már többen is ott állnak. Ehhez hozzátartozik, hogy fizetős hely, s az ügynek ez a része rendezve is volt.

Tudom a költségvetésnek minden forintra szüksége van még azon az áron is, hogy ezzel a húzással a mindenkori önkormányzati vezetés renoméját korrodálják. A képen látható ezüst színű Poló a Bükkvidéki előtt parkolt, S már is itt a nagy kérdés miért csináltak egy fél zsákutcát ennek a cégnek. Lehet, hogy valamikor tényleg nagy forgalma volt és érdemes volt az egyirányú utcát csupán a kedvükért kétirányúvá tenni. De, ez a múlt. Ma már ez a megoldás csak arra jó, hogy mindenkit megzavarjon és a közterületesek kaszálhassanak itt is. Ma már semmi értelme egy kiürített hajdani nagyvállalat kedvéért átrendezni a piaci forgalmat. A vállalati kocsik is bemehetnek a Búza tér felől és kihajthatnak a Zsolcai kapu irányába.

Egyébként ha akad egy közlekedési szakértő aki elmagyarázza, hol a hiba szívesen meghallgatom. Főleg ha nekem ad igazat.