Sport- és kalandparkkal gazdagodott Bőcs

Megtanulnak csapatban gondolkodni, egymásért, a közös célokért küzdeni” – méltatta a labdarúgás, a sport gyerekekre kifejtett hatását a bőcsi sport- és kalandpark szerdai avatóján dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke.

Bőcsön gondoltak egy merészet, s az elképzelést sikerült is megvalósítani: két műfüves labdarúgó pályát építettek (egy szabvány kispályát és egy ovipályát), salakos futópályát, valamint egy közösségi térként is funkcionáló salakpályát, valamint pályázat segítségével egy kalandparkot is kialakítottak a gyerekeknek.

A műfüves pályát előbb az ifjúsági csapatok vették birtokba, majd a DVTK öregfiúkkal mérkőztek meg a helyiek. Dr. Mengyi Roland végezte el a kezdőrúgást.  Nagy László polgármester szavaival élve tisztes vereséget szenvedtek a hazaiak.

A jó hangulatú meccsek után Nagy László polgármester köszöntötte a vendégeket, s felkérte dr. Mengyi Rolandot az avatóbeszéd megtartására.  A híres magyar filmet, a Régi idők fociját megidézve emlékeztetett arra, hogy a foci hőskorához képest alaposan átalakult a világ, megváltoztak az igények. Az egykori grundokat beépítették, a legelőket más célra hasznosítják. Minarik Ede, ha megjelenne, ma már azt mondaná, hogy kell egy pálya! S Bőcsön meg lett a pálya! A sportoló, focizó gyerekek jó helyen vannak. Ráadásul rájönnek, hogy egyedül nem megy. Össze kell fogniuk, csapatban gondolkodni. S ha már van egy pálya, akkor kell egy csapat, egy nagy csapat, sok fiatal. „Használják egészséggel, legyen örömük a pályában”- kívánta dr. Mengyi Roland, aki kitért arra, hogy a kalandparkot látva minden bizonnyal a gyerekek mellett a szívükben örök gyerek felnőttek is kipróbálják az eszközöket.

Nagy László büszkén idézte az egyik munkástól hallott megjegyzést, miszerint Bőcsön jó gyereknek is lenni. A lehető legtöbbet akarják megtenni a gyerekekért. Ezért hozták létre a sportkomplexumot, s pályázati támogatással a kalandparkot. A sporthoz is nagy kitartásra, szorgalomra van szükség, amely reményei szerint az alapcélban, a tanulásban is segít majd.

Hideg Róbert a Sporttal a Bőcsi Ifjúság Egészségéért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a sporthoz, mozgáshoz akartak kedvet csinálni, illetve ismertette a sikeres pályázat részleteit. Lipták Zsolt, az iskola igazgatója kitért arra, hogy megtörtént a csoda, a gazos terület helyén született meg a kalandpálya, amelyet a gyerekek egészségét figyelembe véve használnak majd.

A beszédeket követően Szőnyi Tamás esperes mondott áldást, majd a polgármester társaságában dr. Mengyi Roland átvágta a nemzeti színű szalagot.

Az ünnepség keretében a helyi ovisok és iskolások mutatták be műsorukat, majd folytatódott az estik tartó program.