Borangolás az Avason – nyitott pincék – önfeledt mulatozás – mikor lesz itt Miskolc Grinzingje

Ha hiszik ha nem még mindig reménykedek – egyszer a történelmi Avas csodálatos pincéivel borházaival Miskolc Grinzingje lesz. Ezerszer elsírtam, hogy most ezt a városrész méltatlanul el van hanyagolva. Idáig minden egymást követő városvezetés megígérte, hogy ez lesz maga a paradicsom, a szórakozónegyed. Ahová majd özönlenek az önfeledt mulatozásra vágyók. Most hétvégén csodálatosan jól sikerült a borangolás.

Bár jómagam megláttam – nem nem nagyon akartam – a volt pincémet. Arnóti sor 129. A képen az amelyik előtt ott a lábas erkély. Ezt akkor építettem amikor az első miskolci szoci önkormányzat alakult. Remélve, hogy most aztán mindent megtesznek a történelmi Avas megújításáért. Bár őszintén, nem is értem, hogy miért az önkormányzattól kell várnunk a csodatételt. Hiszen akinek ott borháza van tegyen érte maga. Hiszen az övé, s ne a közösből költsünk mulatozásra. Legalábbis így gondolkodtam. Építkeztem, felvittem a gáz, a vízvezetéket és lefektettem a csatornát az Arnóti soron. Aki nem tudná mindez ott nekem köszönhető.

Majd jött a Vargha Tibor vezette építés-ellenes főosztály, a szerencsi önkormányzati  haverokkal és példát statuáltak.  Rendbe hoztam a tetőt és nem rejtett csatornát rakattam fel ezért két és félmilliós bírságot róttak ki. Annyit amennyit még senkire nem mertek Miskolcon. Csuda mocskos játszma volt. Végül Budapesten a legfőbb fórumon kimondták, jogtalan a bírság tessék azonnal törölni. Kéri Zoltán az ügyintéző – akkor majd kitalálunk valami mást. Mi pedig büntetni fogunk, erősködött azzal a jegyzővel aki éppen most hagyta el a fogházat. A kedves urak máig is a közigazgatásban szorgoskodnak.

Sajnos mire kiderült az igazság, kényszerűségemben elkótyavetyéltem a borházat. Megjegyzem a tévedés után máig se jutott eszébe senkinek – a közigazgatás szolgái közül elnézést kérni. Vagy megkérdezni – ezek után miként tehetik jóvá a rosszindulatú balgaságukat.

Hiába az ilyet nehezen felejti el az ember. Így most teszem közhírré, ha valaki szép takaros elfogadható árú pincét borházat szeretne elsózni az Avason keressen. Érdekelne. Mert valaki bölcsen mondá – akinek nincs ott borháza az nem is biztos, hogy Miskolci.

unnamed (10)unnamed (4)unnamed (6)unnamed (5)unnamed (3)unnamed