Egy hagyományos újságos – már alig van ilyen

Gyakran elnézem Bécsben a Mariahilfer strassen milyen mostoha körülmények között árulják az újságokat. Egyszerű fóliára terítve a földön kínálják. Nálunk ez elképzelhetetlen lenne. Természetesen az üzletekben a trafikokban és a benzinkutaknál is kaphatók magazinok.

Miskolcon régebben – anno csak a villanyrendőrnél három stand volt. Kettő bódés egymással szemben és egy az IBUSZ ablaka alatt kinyitható szekrényes polc. S mind a három zsíros állás volt, a postánál tülekedtek egy ilyen üzletért. Noha nem is volt ilyen kínálat.

Színes lapból volt az Ország Világ, a Képes Újság, a Szovjet Kultúra   – ezt az utóbbit a rikkancsok csak kinyitva sózták el. Úgy, hogy a lap nevét elhallgatták s valami bődületes hülyeséggel traktálták a vonaton utazókat. Csak ott vették meg ha más nem volt már.

Országos lapokból a Népszabadság, a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap és az Esti Hírlap vezetett. Ehhez jött még a Szabad Föld.

S ki ne felejtsem a Dörmögő Dömötört, a pajtás ujságot, az Ífju kommunistát, az Ífjusági magazint, az Autó-motort, a Fülest és az Ezermestert.

Ezenkívül volt a belső terjesztésű Magyar Rendőr és a rengeteg üzemi lap.

Illő tudni, hogy ezekhez akkoriban tizedannyi újságíró volt mint manapság.