Hol a legjobb miskolci kenyér – rendezzük meg a pékek olimpiáját

Úgy tűnik Miskolcon jelenleg a kenyérbolt a legnagyobb buli. Egyre másra nyílnak az exkluzív pékségek amelyek rögtön támadásba lendülnek a multi áruházláncok szériatermékeivel. Igaz, hogy minden bevásárlóközpontban helyben sütik már a vajhoz való kenyeret, de valamilyen standard módon, előre kelesztve, szinte fagyasztva rakják a kemencékbe a péksüteményeket. Ez csalóka, mert ugyanolyan kellemes sütöde illat terjeng mint más normális pékségben.

Régóta tesztelem ismerőseimet, barátaimat, hol kapható a legfinomabb kenyér. Mamám szerint a Centrum Sparban, ahová naponta kétszer szállítják a herdnádnémeti félbarnát. Van igazság ebben is, a szeleteltjük is tartós és kiváló. Mások a mostanában nyílt belvárosi látványpékségekre esküsznek ahová ha betérsz egy félkilóért, három perces sorállás után még tíz kiflit és minden más szemre való lisztes árut megveszel. Elkábít az a csodálatos illat ami a kemencék körül terjeng. Kedves Olvasó – Miskolcon és az országban hol a legfinomabb kenyér?

Érdemes e itt helyben meghirdetni  – hol sütik a legízesebb, legháziasabb kenyeret. Melyik az amelyik másnapra nem szárad ki, nem morzsálódik, hazafelé víve nem kezd penészedni és közben megszólal…kenyér1