Barangolás az éterben – nem magyarul roaming -horrorárak – kérdezze meg az orvosát

Igen most kurva drága mobilozni, fogadni a hívásokat az ide egy köpésre található Csehországban. Internetezni meg csak a szálloda ingyenes hálóján keresztül lehetséges. Biztonságképpen kivettem a laptop sim kártyáját, nehogy már felcsatlakozzon és partizánkodjon. Egy két kollégám így szedett össze alig három nap alatt másfél milliós számlát. A szolgáltató is hüledezett, hogy miként történhetett, de nem volt mese pengetni kellett.

S erre a tegnap esti vacsorán – szerdán egyre másra csörög a telefonom. Ismeretlen hívók, ilyenkor csak akkor veszem fel ha nagyon erőlködik. Na ez nem nyugodott a bőrében. Na ki volt, kik voltak , nem árulhatom el. Vagy mégis. A hazai politikai elit. Mentségükre nem tudhatták, hogy hatszáz kilométerre tesztelem az itteni házi sörfőzdék termékeit. Mindannyian hadarva bemutatkoznak – mert ugye a pénz nekik is pénz. Úgy mondták a magukét mint  a tévében, kérdezze meg az orvosát, patikusát meg a nénikéjét. S mindannyian ugyanazt nyomták a magnóról. Szavazzak rájuk.

Ránéztem a teli, a félig és a teljesen üres korsókra, a barnára és a világosra, a csernire és a szvetlire – mert ilyenkor vágja az ember az idegen nyelvet. Úgy ragad rám mint a tudás mint az elefántra. Szóval beszélgettünk, megígértem, vasárnap megyek szavazni, miért is ne. S természetesen csak rá és csak most, de először megkeresem a mosdót. Azt a középkorit, amelyeknek az ajtajaira páni és dámi van fölvésve. Gondolkodóba, pánikba estem, de jól választottam. Szerencsémre a pániba nyitottam.

A lényeg -szombatig a 20 2192391 -s számon csak SMS-t tessék küldeni.

Szavazni meg készülök. S úgy ahogyan megbeszéltük a magnón.

S erről még annyit, hogy ezeket a dumákat sokan végighallgatják. Figyelmesen. Több százezren is még akkor is ha már aznap hatan csörgették fel. Van aki automatikusan mond rá egy cifrát, van aki leáll diskurálni az ismerős baritonnal. Más meg kussol mert meg van győződve, hogy hiába gépről pereg a szalag valaki figyeli miként reagál. Ha ezt hiszi sürgősen keresse fel az orvosát vagy kérjen a patikusától – ha van ilyenje – egy piros vagy zöld pirulát az üldözési mániájára.