A Skoda túra hírei – találkozó Hasek unokájával Teplicében

Útban hazafelé próbálom összegezni a Skoda túra eseményeit.

Szerdán hét órakor indult az újságírók konvoja a budai Bara hotel elől. Minden szabályt betartva pontosan egy órakor már a Mlada Boleslavi gyár VIP éttermében ebédeltünk. Jól eset utána, hogy azonnal bemehettünk a kellemesen légkondicionált Skoda összeszerelő üzembe. Után irány a múzeum. S akkor még nem is sejtjük, hogy ezekkel a veterán márkákkal ismét találkozunk. Nem is akárhol.

Csütörtökön szabadnap volt – Prágában bóklásztunk az örült hőségben. Mondhatnám, hogy a nagy hasonlóság Budapesttel. Nem csak azért mert egy folyó szeli ketté, hanem azért mert itt elhajtják a vendégeket a szórakozóhelyekről ha a toalettet szeretné használni. Ki is írták a mosdó csak a fogyasztás után elérhető. Ittunk is , hogy eleget tegyünk a vendéglátó helyek előírásainak.

Majd pénteken nagy meglepetésben volt részünk. Újra a múzeum előtt vártak a vendéglátók, s a Porsche Hungária támogatásával mindannyian beülhetünk egy veterán kocsiba. Illetve vezethettük is. Kihozták nekünk az 1930-as évek legszebb Skodáját is ami feltehetően kormányzati autó lehetett. Elől sofőrt kaptunk, s mi hátul a pamlagon mint egy hintóban ültünk. Ennél élvezetesebb időutazást elképzelni se tudok. Majd elárulom , hogy mi lett ennek a vége.

Most lapozok, ma délelőtt a teplicei Hasek házban voltunk. Maga az író unokája Richárd Hasek fogadott és kalauzolt az örege házában , utána pedig hivatalosak  voltunk a sörözőjében. Erről is pötyögök majd.

Zsúfolt egy hét volt.

Jelentkezem.