Krisnások Prágában – zenélnek, táncolnak  – és jótékonykodnak – reagált a sajtófönök

Gyakran reagálnak az itt megjelent írásaimra. Hol így hol úgy. A Krisnások sajtófönöke is reagált erre a bejegyzésemre.

Mint írtam, nem akartam bántani őket, csupán a szerény magánvéleményemet fejtettem ki a Prágában látottakkal kapcsolatban. Megbeszéltük, hogy Fodor Kata válaszol majd a kérdéseimre. Például arra, hogy kik azok akik nálunk Krisnahívők lesznek. Jelentkeznek vagy toboroznak.

Különben  meg kell erősítenem, hogy ők azok akik minden veszélyhelyzetben ott vannak és segítenek. Mostanában a délszláv árvíznél osztottak élelmet a bajba kerülteknek. Minden tiszteletem az övéké.

Esküszöm, nekem semmi bajom, gondom a Krisnásokkal. Minden tiszteletem az övéké. Burjánzanak Európa szerte, sorra alakulnak a közösségeik és terjesztik a tanaikat. Jó szándékúak, kedvesek ám az ideológiájuk lényegesen különbözik a keresztényektől. Ezért sem érdemes rájuk haragudni. Ám a misszionáriusi , hittérítő tevékenységük a vallásuktól eltérően már agresszív. Masszívan terjeszkednek. S nagyon sajátos módon. Nem házalnak hanem a csellengő fiatalokat csábítják magukhoz.

Prágában is ott vannak. Unokámmal együtt láttuk, ahogyan a kopaszra nyírt tógás fiatalok szinte őrjöngve táncoltak, rángatóztak, remélhetően nem valami csoda szer következményeként. S zömében Európai fiatalok voltak. Tehát úgy kerülhettek a brancsba, hogy kiábrándultak, elkallódtak és a krisnások magukhoz édesgették őket. Majd beöltöztek a fehér leplekbe és kizárták magukat az általam elfogadható társadalmi életből. Csak mellékesen jegyeztem meg útitársamnak,  engem már az is szörnyen elborzaszt, ha belegondolok, hogy Ő is csatlakozna hozzájuk.

Vajon mit szólnak azok a szülők akik itt a téren találkoznak a tar fejű gyermekeikkel. Képesek e majd visszatéríteni, magukhoz hívni őket. Lehet, hogy nem. Soha sem.

Nem akartam elhinni – nálunk Magyarországon évente 10 ezer fiatal tűnik el. Nyomtalanul.

Hol is keressük őket?

 

Tisztelt Uram, tisztelt SzántóGráf,

 

Fodor Kata vagyok, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének sajtóreferense, olvastam írását http://szantograf.hu/2014/05/28/krisnasok-pragaban-zenelnek-tancolnak-es-jotekonykodnak-10-ezer-eltunt-gyerek/# weboldalán, amelyben kétes tartalmú szövegkörnyezetbe helyezve utalásokat tesz arra, hogy a Magyarországon eltűnt több tízezer gyermekhez esetleg szervezetünknek, vagy egyáltalán Krisna-hívő személyeknek lehetne köze.

 

Közösségünk Magyarországon bejegyzett hivatalos egyház (tehát nemzetbiztonsági átvilágításon átesett). Azt hiszem, vádaskodásai helyett jobban tenné, hogyha tájékozódna a tanításaink és tevékenységünk felől, mert alaptalan állítások tömkelegét tartalmazza cikke, pl. közösségünk tagjai számára tilos kábító és mámorító szerek fogyasztása, így pl. dohánytermék vagy alkohol, de még kávé fogyasztása is, így pl. nem rángatózhatnak szerektől. A gyermekek eltűnését egy cikkben említeni és kapcsolatba hozni velünk pedig egyenesen elfogadhatatlan. Kérem, hogy jogsértő, vádaskodó, hazug cikkét azonnal távolítsa el oldaláról és a nyilvánosság előtti károkozását legyen kedves egy hiteles, a közösségünk valódi arculatát bemutató cikkel kiegyenlíteni. Ellenkező esetben hajlandóak vagyunk jogi útra terelni a kérdést, Ön ugyanis olyan állításokat tett írásában, amely súlyos károkat okoz nekünk.

 

Amennyiben kérdései vannak közösségünk tevékenységével kapcsolatban, kérem, jelezze mikor alkalmas Önnek és szívesen végigvezetem Önt pl. budapesti központunkban, hogy megismerhesse kultúránkat.

 

Fodor Kata

Sajtóreferens

 

MKTHK – Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

Email: sajto@krisna.hu, fodor.kata@krisna.hu

Telefon: 30 336 71 71

Web: www.krisna.hu