Juno Hotel  –  a lengyel bányászok üdülője – az orosz turisták célpontja – itt legyeskedett Fenyő János médiacézár

Mi lesz veled Juno Hotel? Tapolca legszerencsétlenebb építménye ez a hatalmas betonerődítmény. A lebontása csaknem annyiba kerülne mint a teljes felújítása. S ha most visszagondolunk, a nyolcvanas években ez még Miskolc legimpozánsabb szállodája volt.  Ha vendégeim érkeztek csak ide vittem. Amíg Fitos Pista vezette a fénykorát élte a hotel. Nyaranta telt házas volt, de a szezonon túl lengyel bányászok és szervezett orosz turisták lakták be. Egyben így telt meg a Barlangfürdő is.

Majd jött a rendszerváltás és a Hungarhotel zászlóshajójára többen is lecsaptak. Ám idáig senkinek nem hozott szerencsét. Senki nem tudta felfuttatni.Ennek persze sok oka lehet, az is hogy a panelrendszerű  szobák nem nagyon variálhatók. Rossz  volt a szigetelése télen hideg volt nyáron meg túl meleg és hiányzott a légkondicionáló.

Időnként felröppen a hír, hogy pályázati pénzből helyre állítják. Ám közben annyira lerobbant az állaga, hogy nincs az a pénz amennyiért felújítható. Ráadásul az ottani telekárak is meredeken csökkentek.

Ahányszor arra járok eszembe jutnak azok a hangulatos bálok amelyeket ott tartottak. Ezek közül is az egyik az Ez a divat bál vezette a rangsort. Mint a Miskolc filmemet a nyolcvanas évekről ezt is hamarosan felteszem a portálra. Fésűs barátom felújította, megkomponálta megvágta. Magam is megnéztem – és meglepett kiket fedeztem fel benne. Többek között jól látható kivehető a fellépő manökenek körül legyeskedő nagy fotós Fenyő János – akik később mint médiacézárt az utcán végeztek ki.

A filmben sok olyan nevezetes  jól ismert miskolci is szerepel még akik sajnos már nincsenek köztünk.

Fésűs úr – látni szeretnénk ezt !