Szikszón ünnepelték a pedagógusokat

Tankerületi pedagógusnapot tartottak szerdán délután Szikszón az Inkubátor-házban. Az ünnepi rendezvényen részt vett és elismeréseket adott át dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő.

Az Inkubátor-ház színháztermét szikszói és két tucatnyi kisebb-nagyobb abaúji település pedagógusai töltötték meg. Vadasné Joó Katalin, a tankerület vezetője, mint házigazda köszöntötte a vendégeket, beszédében szólt a nevelés fontosságáról. Megköszönte a pedagógusoknak a most véget érő tanévben végzett áldozatos munkájukat.

„A tanítás az optimizmus legnemesebb megnyilvánulása” – idézett egy amerikai művészt Füzesséri József, Szikszó polgármestere, aki nagy örömmel köszöntötte a térség pedagógusait. Elismerően szólt a tanárok, tanítók munkájáról. Megerősítette, hogy Szikszó városa nagy jelentőséget tulajdonít az iskolának, óvodának, a diákoknak és pedagógusoknak.

A köszöntőket követően a tankerület vezetője és dr. Mengyi Roland kitüntetéseket, elismeréseket adott át pedagógusoknak. A szervezők műsorról is gondoskodtak, nagyszerű operettgálával szórakoztatták a vendégeket. A rendezvényt fogadás zárta.