Támadnak a vérszívók – semmi áthallás – csak a szúnyogok támadnak

Szörnyen sok a szúnyog. Nem csak Miskolcon. Bio vérszívók, kevés a  béka , kipusztultak az ellenségeik  és borzalmasan elszaporodtak. Ma már képesek minden esti kerti partit tönkretenni. Jómagam csupa vakarásból állok. Állítólag van egy szorzó, hogy egy perc alatt mennyi csípés ér, s ennek alapján számolják ki a veszélyeztetettséget. Ha ez valakit érdekel, engem nagyon szeretnek a nőstények – csak azok a csípősek – hatvan másodperc alatt  legalább százat csaphatnék agyon ha több kezem lenne. Nemcsak mi az állatok, a kutyák is szenvednek tőlük.

Megoldás, egyszerű irtani kellene  ezeket az élősködöket. Ez persze pénzkérdés, nem hallottam róla, hogy kezdenék. Másik minden kertes ház udvarán a víztárolókba tegyünk  lárvairtó tablettát. Vegyünk a karunkra szúnyogriasztó karperecet, fújjuk be magunkat ultraton nevű csodaszerrel.  Szent Rókus Patika, Miskolc Csabai kapu buszmegálló, itt állítólag még kapható. Vagy szedjünk B vitamint, ennek az átható szagát nehezen viselik vagy éppen ettől erősödnek idegileg.

S amiről nem beszéltünk – igen vannak trópusi szúnyogok amelyek súlyos betegségeket képesek terjeszteni. Nekünk viszont aligha van időnk szemünk megválogatni, hogy melyikőjükkel csípetjük magunkat meg.

Egy szúnyog 1-6 hétig él, ez idő alatt – hangsúlyozom a nőstények a vérszívók – tízezer ember életét képesek megkeseríteni.  Köztük vagyok.