Lezárt ügyek: Egy sorozat vége – zsebtolvajok bíróság előtt – rendőrségi info

unnamed (2)Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy miskolci párral szemben, akik főleg idős emberektől lopták el a pénztárcáikat.
Lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság a 43 éves B. Barnabással és a 25 éves K. Ritával szemben. A nyomozás kiinduló adatai szerint Miskolcon, az egyik élelmiszerboltban 2013. november 11-én 13 óra 40 perckor a miskolci páros elterelte egy idős vásárló figyelmét és megpróbálták a nő pénztárcáját elvenni. A sértett azonban észrevette a mesterkedést, így értesítette az áruház biztonsági őrét.

Az ügyben indított nyomozás eredményeként a rendőrök még további 13 hasonló módon elkövetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg a zsebtolvajokat, akik végül beismerő vallomást tettek.

A lopás vétség és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.