Lezárt ügyek: Elfogott sorozatbetörő

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal a fiatal fiúval szemben, aki több miskolci lakásba, garázsba is betört.
Lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen. A nyomozás kiinduló adatai szerint Miskolcon, 2013. április 25-én 14 óra után a Bábonyi bérc soron az akkor még ismeretlen elkövető betört egy garázsba. A tolvaj többek között fűnyírót, transzformátort, rotációs kapát jogtalanul eltulajdonított, majd távozott a helyszínről. A későbbi gyanúsított öt nap múlva újra behatolt az ingatlanra és onnan további használati eszközöket vitt el.

A nyomozás eredményeként a rendőrök azonosították, elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves V. Gábort. A terhelt 2013. augusztus 23-ai gyanúsítotti kihallgatásán további hasonló módon végrehajtott bűncselekmények elkövetését ismerte be.

Mivel később a szabadlábon védekező miskolci fiatalember a vele szemben folytatott büntetőeljárás alatt újabb betöréseket vitt véghez, a rendőrök újfent elfogták majd a bűnügyi őrizetbe vették a fiatal betörőt.
A Miskolci Rendőrkapitányság a beszerzett bizonyítékok alapján előterjesztéssel élt a gyanúsított előzetes letartóztatására, amit az ügyészség indítványára a bíróság 2013 november 17-én elrendelt.

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.