Megállapodást kötött a PannErgy leányvállalata a Takata Safety Systems Hungary Kft.-vel

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy leányvállalata a Kuala Kft. 2014. szeptember 30-án 5+5 éves hőszállítási szerződést kötött a Takata Safety Systems Hungary Kft-vel. A szerződés értelmében a Kuala Kft., mint hőtermelő, geotermikus forrásból látja el teljes körűen hőenergiával a Takata Safety Systems Hungary Kft. (Takata Kft.) miskolci gyáregységét.
A tavaly májusa óta üzemelő Miskolci Geotermikus Projekt két termelő és három visszasajtoló kút üzemeltetésével a Miskolci Hőszolgáltató Kft. hőenergia igényének mintegy 55-60%-át adja. Miskolc Megyei Jogú Város távfűtési rendszere, mint elsődleges hőfogyasztó mellett a geotermikus rendszer kapacitása lehetővé teszi, hogy további fogyasztókat lásson el környezetbarát geotermikus hőenergiával. A geotermikus rendszer hőkapacitásának magasabb szintű kihasználásának érdekében a PannErgy Csoport idén januárban kezdte meg a tárgyalásokat a Takata Kft.-vel.
A PannErgy Csoport tulajdonában álló, Kistokajt az Avas városrésszel összekötő távhővezeték kapacitását tekintve teljes egészében alkalmas a Takata Kft. teljes körű geotermikus hőellátására. A hőszolgáltatás megkezdése várhatóan 2014. október 1., amely időpontig a PannErgy Csoport vállalta a geotermikus hőenergia bekötését az épülő gyár energiacentrumába. A szolgáltatott geotermikus hőenergia szerződött teljesítménye 3,9 MW, a várható hőenergia fogyasztás évente minimum 20 000 GJ. A felek megállapodása alapján, szükség esetén a teljes rendszer tartalék hőeállátását a Miskolci Hőszolgáltató Kft. (MIHŐ Kft.) fogja biztosítani.

„A Takata Safety Systems Hungary Kft-vel megkötött szerződés egy újabb lépés a miskolci távhőtermelői kapacitásunk maximalizálása felé. A Miskolci Távhőszolgáltatás elmúlt évben megszokott geotermikus energiával történő zavartalan kiszolgálása mellett, Társaságunk az 5 éves megállapodás értelmében vállalja, hogy legalább 5 éven keresztül megújuló hőenergiával látja el Borsod-Abaúj-Zemplén Megye egyik legjelentősebb ipari fogyasztóját, amely így hőenergiáját, teljes egészében geotermikus forrásból fedezi. A Takata Kft. éves, minimálisan 20 000 GJ hőenergia szükséglete széndioxid-semleges úton fedezhető, így legalább 1 044 tonna széndioxid-kibocsátás elkerülhető a környéken élők nagy örömére. Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk a környezetkímélő technológia alkalmazásával, energia megtakarítással a Takata Kft. sikeréhez.” – nyilatkozta Tóth Péter a PannErgy Nyrt. vezérigazgatója, az Igazgatótanács tagja.”
PannErgy Nyrt.