Vödrös narancs helyett almát – hat pénztárost már megspóroltak – kivel fogok én kötekedni, ha ez így megy tovább

Az idei almatermés rekordszámba megy, miközben a keleti piacon, Oroszország nem kér belőle. Az állam felvásárolja közétkeztetésre és valamennyi kártérítést is fizet az unió.

Szerintem a multik már régen beszállhattak volna ebbe a bizniszbe és a vödrös narancs mellett mindenütt ott kellene sorakoznia az olcsó magyar almának. Elkéstek vele.

Ezzel szemben tovább forszírozzák az automata pénztárakat ahol a vásárló maga olvassa le a számkódot és maga fizet. Spórolnak a pénztárral. Nos ez a kép a miskolci csabai Tescoban készült. Kérdeztem, hogy ezzel a csináld magad önkiszolgáló pénztárral mennyi pénztárost vágtak taccsra? Idáig hatot. Hat embernek szűnt meg a munkaviszonya, ennyivel gazdagodik az áruházlánc tulajdonosa, miközben csaknem grátisz kapták a területet országszerte. Abban a reményben, hogy munkahelyeket teremtenek, magyar terméket zöldség gyümölcsöt kínálnak.

Ezzel szemben ott tartunk, hogy lassan már mi vásárlók fogunk takarítani is.

Anélkül, hogy lázítanék ellenük, meg kellene állítani a pénztárak megszüntetésének folyamatát. Ha ez így meg még nekem is magamnak kell blokkolni, számolni kódot leolvasni pénzt váltani stb. És akkor kivel kötekedek majd? Csak nem magammal…?