Gyarlók , megbocsájtásra valók – kriminalizált választási kampány – mi  kell a pásztorórához

Egyszer lent , egyszer fent, aztán megint kezdődik elölről. Olyan ez mint az óriáskerék. A kép Budapesten készült a belvárosban, ahol nyaranta így lehet a legkényelmesebben várost nézni. Persze virtuálisan akár Miskolcon is lehetne egy ilyen , de még nincs. Viszont a hétvégén választunk, szavazzunk és döntünk, hogy ki lesz fent és lent a következő öt esztendőben. Egyébként ez az új hosszabbított ciklus egyben azt is meghatározza, ki az akinek a biológiai időtartamába  befér e egy újabb próbálkozás. Vagy ez az utolsó esély, ha ez elszállt akkor mindennek vége.

Megjegyzem alig várom a választás eredményét. Fárasztó, hosszú kampányt tudunk magunk mögött. Naponta megtömik a postaládámat a tutira biztos jelöltek ajánlásaival.  Egy kuka csak erre lett rendszeresítve. Elegendő nekem az újság a rádió és a tévé, hogy döntsek.

Mi a helyzet Miskolcon? A legszörnyűbb, hogy a két esélyes jelölt tábora kríminalizálta a választást. Kriza Ákost megfogták, feljelentették, rajtakapták, hogy kommentel. Úgy mint bárki más . Szép nem szép, az igazság, hogy különbeket is mondunk a politikai ellenfeleinkről mint abban a vélemény nyilvánításban volt. Ha az ember dühös  , miért is ne írhatná meg amit gondol.  Viszont a nagyobb baj, hogy az a bizonyos portál a látogatottsága érdekében lehetőséget nyújt a névtelenségre. Ez óriási csáberő. Még egy hús vér polgármesternek is.

Ezzel szemben a polgármesterről bármit lehet írni mondani, mert mint közszereplő tűrnie kell a közvéleményét. Nem lehet könnyű, pláne akkor ha nem élhet a viszont váddal a bíróság előtt. Egyébként ez az ügy vihar a biliben. Arra jó, hogy elszórakozzunk. Egymással, egy máson. Elvonjuk a figyelmet a lényegről, arról amiről tényleg beszélhetnénk. Szerintem az ilyen ügyek , húzások aligha változtatják meg a biztos pártválasztók véleményét. Viszont a média nézettségét, olvasottságát megpörgetik.

Erkölcs. Pásztor lépjen vissza mert erkölcstelen. Amikor ezt meghallottam nem akartam hinni a fülemnek. Rögtön meg is néztem, hogy jól felhúzták e a széklábakon a harisnyát. A viktoriánus időkben ugyanis – amikor az ilyen fajtájú erkölcsről papoltak a zongora lábait is eltakarták a jó erkölcs védelmében.

A pásztorórához két fél szükséges , egy nő és egy férfi. S innentől mindkét fél tegye a szívére a kezét, s forduljon kicsit magába és elmélkedjen el – hányszor játszott el a gondolatban és a valóságban, s engedett e a kísértésnek  amikor éppen úgy adódott. Sajnálatos, hogy mifelénk az erkölcs fogalma az altesti örömök köré korlátozódik. Pásztor polgármester jelölt bizonyára a fal mellett járkál most . Otthon. A felesége biztosan nem örül, hogy mik derülnek ki vagy mikkel vádolják a hitvesét. A helyett , hogy büszke lenne  mennyire kapós az ura. Egyébként Hillary Clinton is megbocsájtott a férjének, szerintem Pásztor felesége se lehet haragtartó. Ha jót akar az urának.

H egyszer  választási kampányfőnők lennék ezeket a bugyuta, gyerekes macerákat nem alkalmaznám. Mint választó, engem vajmi keveset érdekel, hogy egy politikus este mit pötyög a számítógépe előtt. Egy pohár száraz vörösbor mellett névvel vagy névtelenül érdemes kiengedni a gőzt. Megelőzi az infarktust.

Az se hoz lázba, s nem változtat az ideológiai világnézetemen, ha kiderül, hogy a jelölt időnként vagy egyszer valamikor engedett a csábításnak. Úgy mint mi is mindannyian. Nők és férfiak. S ezt otthon letagadtuk, mert nincs fontosabb mint a családi béke. Főleg akkor ha már hazafelé alaposan megbántuk. Vasárnap úgy is mindig meggyónjuk .

Szerintem a helyzet most még bonyolultabb lett. Csak a döntést nehezítették meg. Hiszen kiderült, hogy a jelöltek egyformák, éppen olyanok mint mi lennénk. Gyarló, megbocsájtásra váró emberek. Bocsássunk is meg nekik.