Igazi kolbász karrier – csak Szikszón, de ott se mindig

Nem panaszkodhatunk bármerre járunk sokféle jó kolbászt vehetünk.
Felsorolni se tudom mennyi van. Magam a csabai csípős szárazt szeretem, félszáraz állapotában – a drága fogaim érdekében – finom fehér kenyérrel.
Apropó, nem felejteni minden hústermékhez másféle kenyér dukál. Például az igazi hercegkúti sváb szalonnához jó magvas barna kenyér illik.
A képe látható sütni való apró grill kolbász már Európa hírű, egy szikszói böllérmester gyártja. Nemzetközi rendelésre. Elmondani nehéz, hogy milyen különleges, ám magáért beszél, hogy ahol egyszer már ilyet kínáltak oda állandóan visszahívják grill parti rendezésre.
Innen üzenem nemsokára megint megyek érte – aki nem tudná a Szikszói önkormányzat mellett található a hentesüzlet.
A tepertőjük, frissen, friss kenyérrel világbajnok.Verhetetlen.
Érdemes lenne egy tepertő vetélkedőt rendezni – ha már kocsonyafesztiválunk van.