Köszönőlevél: „Meglepetésben fordulatos intézkedés”

A Taktaharkányi Rendőrőrsnek címzett levelében egy sértett többek között leírta: „a rendőrök visszaszolgáltatták kerékpáromat még azelőtt, hogy egyáltalán észrevettük volna a lopást”.
A Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrse lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy tiszalúci fiatalkorú fiúval szemben. A nyomozás adatai szerint a 15 éves fiú gyerekkorú társával egy taktaharkányi családi ház udvaráról 2014. szeptember 27-én 0 óra 30 perckor elloptak egy kerékpárt.

A településen szolgálatot teljesítő járőrök ellenőrzés alá vonták az éjszakai időpontban bicikliző gyerekeket, mivel a körülmények alapján felmerült a bűncselekmény gyanúja. Az egyenruhások előállították a rendőrőrsre a fiatalokat, ahol beismerték tettüket.

Az eset sértettje köszönőlevelet írt Keresztesi János r. alezredesnek, a Szerencsi Rendőrkapitányság vezetőjének, amiben többek között leírta, hogy „köszönetet szeretnék mondani Önnek és a Taktharkányi Rendőrőrs két beosztottjának Spisák Krisztián r. törzszászlósnak és Fésűs Péter törzszászlósnak a gyors és szakszerű intézkedésükért… A kerékpáromat sértetlenül visszaszolgáltatták még azelőtt, hogy észrevettük volna a lopást. Igazán nagy szükség van az ilyen, a munkájuk iránt elkötelezett rendőrökre a Taktaközben.”