Idén utoljára szállnak harcba a B3 pilótái Barcelonában

A spanyolországi Circuit de Barcelona-Catalunya versenypályáján rendezik a 2014-es SEAT Leon Eurocup utolsó versenyhétvégéjét, pont ott, ahol a 21 fős mezőny és az idei SEAT Leon Cup Racer versenyautó bemutatkozott. A keretes történet igen izgalmasan alakul, ugyanis még a sorozat hatodik befejező versenyén is éles küzdelem várható az utolsó pontokért. A B3 Racing pilótái, Wéber Gábor és Bús Edina azt ígérik, úgy állnak majd rajthoz, mivel nem kell számolgatniuk a pontokat, mintha az év első futama lenne. Ráadásul most egy rajongó, aki a csapat facebook oldalán indított játék szerencsés nyertese lett, két napra igazi csapattaggá válik majd, egy életre szóló élményt szerezve.
A HELL Racing Team versenyzői számára a barcelonai pálya ugyan nem ismeretlen, de sem Edina, sem Gábor, nem versenyzett még rajta. Az egyes rajtszámmal versenyző 2010-es bajnok így nyilatkozott a várakozásairól: „Mivel a bajnoki versengésből már az első két hétvégén kiszálltam a motorproblémák miatt, így nekem nem kell számolgatnom ezen a hétvégén. Ugyanúgy fogok menni, mintha az év első futama lenne. Nyerni szeretnék! Az biztos, hogy a pénteki szabadedzések a pályatanulással telnek majd. Elég jellegzetes pálya, eltérő karakterisztikájú részekkel, ráadásul nagyon gyilkolja a bal első gumikat, úgyhogy nemcsak egy körre, de a teljes versenytávra is jó autót kell ’csinálni’.” Azzal kapcsolatban, hogy vajon az utolsó futamon változik-e Gábor versenystílusa, esetleg még bátrabban, többet kockáztatva versenyez-e majd, hiszen a korábbi technikai problémák miatt a végső csatába már nem szólhat bele, a következőket mondta: „Semmit nem változik a hozzáállásom, legfeljebb a nagyon necces szituációkat kerülöm majd forgalomban, hogy egyben jöjjön le az autó a pályáról.”

A versenysorozat egyetlen és első magyar hölgy tagja, Bús Edina nagyon örülne az utolsó futamon egy pontszerzésnek:  „Még nem versenyeztem Barcelonában, de teszteltem már itt az év elején. Ekkor jött elő először az autóban a turbó-probléma, remélem, ez most messze elkerül. Nem volt még időm megszeretni, de izgalmas pálya!” A HELL hölgy pilótájának pontszerzés a kitűzött célja, azonban nem mindenáron: „Nekem nincs tétje, ezért most élvezni szeretnék minden egyes megtett kört anélkül, hogy belemennék olyan szituációkba, amiből vesztesen jöhetek ki. Aztán ez megváltozhat egy pillanat alatt, ha a pályán leszek és elragad a hév! :)”
Edina a sok férfi között – a számára már megszokott helyzetben – ezen a hétvégén némi „erősítést” kap, ugyanis a B3 Racing facebook játékának győztese is a gyengébbik nem képviselője, aki ezen a hétvégén nemcsak élőben nézheti végig a futamot, hanem a csapat teljes jogú tagjává is válik erre a két napra, és testközelből, a mérnökökkel és szerelőkkel együtt izgulhatja végig a küzdelem minden pillanatát! „Egy egész versenyhétvége elég sokat elárul egy csapat munkájáról, de elsősorban a hangulatot és a felfokozott ritmust lehet átvenni, az apró részletek meglátásához több idő kell. Azért abban biztos vagyok, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodik a győztes!” – tette hozzá Wéber Gábor.