A szociális szféra dolgozóit köszöntötték

A Szociális Munka Napja alkalmából nagyszabású megyei ünnepséget tartottak pénteken Miskolcon, az Avasi Gimnázium nagytermében. Az ágazatban dolgozókat köszöntötte Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

Radomszki Lászlóné, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltség igazgatója köszöntötte a vendégeket. A nap mottóját, Kazinczy Ferenctől idézve: „Jót, s jól, ebben áll a nagy titok” – körbe járva kitért arra, hogy felkészültség, elhivatottság, a szeretetkészség jellemzi a dolgozók mindennapjait. Minden évben megünneplik ezt a felelősségteljes munkát. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 4130 főről gondoskodik 1632 fő.

Kovácsné Puskás Ildikó  a főigazgatóság gazdasági igazgatója nyitotta meg a rendezvényt. A munkatársak, vezetők felé tolmácsolta a főigazgatóság megbecsülését, elismerését. Emlékeztetett rá, hogy  2010-ben azért döntött az állami szerepvállalás mellett a kormányzat, hogy az ország valamennyi intézményében egységes, magasabb színvonalú ellátást tudjanak biztosítani.

Török Dezső,a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kitért a társadalom átalakulására. A hagyományos nagycsaládok felbomlását követően a társadalomnak kellett átvennie számos feladatot, köztük a szociális gondoskodás elérhetőségének a biztosítását. „Segítő tartalommal közbeavatkoznia a társadalomnak”- ez a lényeg. Sokrétű feladatról van szó, amely komoly szervezést és hozzáértést,  aktív közreműködést és empátiát, jóságot igényel. A tudás mellett szívre is szükség van. Az alkalmat megragadva megköszönte a szociális szférában dolgozók egész éves lelkiismeretes munkáját, a folytatáshoz pedig sok sikert, kitartást kívánt.

A beszédeket követően Török Dezső, Radomszki Lászlóné és Kovácsné Puskás Ildikó elismeréseket adott át a szociális szférában dolgozóknak. Az ünnepség keretében színvonalas kulturális műsor szórakoztatta a vendégeket. A rendezvényt fogadás zárta, amelyen dr. Lukács Irén, a megyei kormányhivatal főigazgatója mondott pohárköszöntőt.