Internetes forgalomkicserélő központot indított a Magyar Telekom

A Magyar Telekom internetes forgalomkicserélő központot létesített MT-IX néven, és elindítja a belföldi internet forgalom kicserélésére alkalmas új nagykereskedelmi szolgáltatását. A Telekom minden internetszolgáltató részére kedvező feltételekkel biztosítja a csatlakozás lehetőségét az új központhoz, amelynek köszönhetően optimalizálhatják a belföldi internetforgalom kicserélését.

 

A Magyar Telekom új internetes forgalomkicserélő központja, a Telekom Internet Exchange (MT-IX) mind szolgáltatásaiban, mind díjaiban kedvező alternatívát biztosít a magyarországi internetszolgáltatói piac számára. A Telekom saját, magyar fejlesztésű, innovatív szolgáltatásának bevezetésével újabb lehetőség nyílik meg a hazai internet forgalomkicserélésben, amely élénkítheti az infrastruktúra alapú piaci versenyt.

 

Walter Goldenits, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta: „A Magyar Telekom kiemelt célja ezen kiemelkedő minőségű és hatékonyságú megoldással elősegíteni az interneten közvetített forgalom növelését. Ennek érdekében az új MT-IX szolgáltatást igen kedvező feltételekkel, garantált minőségi paraméterek és kibővített rendelkezésre állás mellett nyújtja, ami lehetővé teszi partnereink számára működési hatékonyságuk javítását. További vonzó lehetőség az ország legnagyobb internetes ügyfélbázisának elérhetősége is, amellyel a Telekom rendelkezik.”

 

Üzleti stratégiájának megfelelően a Telekom egy további új piacra lép be az új szolgáltatással. Az MT-IX hatékony működése kedvező hatással járhat a forgalomkicserélés (public peering) és ezzel a internetszolgáltatás költségeinek csökkentésére a Telekomnál és partnereinél egyaránt. Az MT-IX-hez történő csatlakozással az internetszolgáltatók akár a felére is csökkenthetik a belföldi forgalomkicserélés költségeit, ami hozzájárulhat a piaci kereslet, a forgalom és az internetpenetráció bővüléséhez Magyarországon.

 

Az MT-IX infrastruktúra fő célja, hogy megbízható minőségben és fejlett technológiával biztosítsa minden csatlakozó partner számára az IP forgalomkicserélést. A megoldás egyszerű módon teszi lehetővé a belföldi vezetékes és mobilinternetforgalom kicserélését, és lehetőséget biztosít nemzetközi internetelérésre is. Az új szolgáltatással a Telekom a jelentős forgalmat bonyolító internet hosting- és tartalomszolgáltatók igényeit kívánja kielégíteni.

 

A Telekom elkötelezett az internethozzáférés és -használat egyre szélesebb körű magyarországi elterjedése mellett. Az ügyfelek és az ország érdekében innovatív, versenyképes árú, minőségi  szolgáltatásainkkal és folyamatos hálózatfejlesztéseinkkel elősegítjük a szélessávú lefedettség és az internetpenetráció bővülését. Ezzel támogatjuk a Partnerségi együttműködési megállapodás a Digitális Magyarországért céljait is, kiemelten a digitális írástudás, a digitális esélyegyenlőség és a koszerű online szolgáltatások használatának elterjesztését.